Jovanović: Hebrang opet laže pa on je "gospodin neistina"

Foto: Boris Kovačev / Cropix

"SVI DOKAZI koji su potrebni da se HDZ nazove zločinačkom organizacijom su u Remetincu", rekao je Željko Jovanović gostujući u emisiji Hrvatska uživo. Jovanović se tijekom zadnjih godina prometnuo i najglasnijeg člana SDP-a i najvećeg oponenta HDZ-u zbog čega iz redova vladajuće stranke dolaze česti napadi na njega.

Jovanovićeve jučerašnje izjave u kojima je sve vodeće HDZ-ovce nazvao zločincima razljutile su predsjednika Zastupničkog kluba HDZ-a Andriju Hebranga. Osim što je ponovio jučerašnju konstrukciju Branka Bačića i upitao Jovanovića zbog čega ga ne zanimaju stanovi njegovog stranačkog predsjednika Zorana Milanovića, Hebrang je Jovanovića optužio i za ozbiljne korupcijske radnje.

Hebrang, naime, tvrdi da je Jovanović prikrivao malverzacije oko Riječkih tržnica, te da je bio u sukobu interesa kad je bio član upravnog vijeća bolnice u Rijeci dok je istovremeno radio za jednu farmaceutsku tvrtku. Također tvrdi da je Jovanović za vrijeme rata izbjegavao odlazak u vojsku, što je SDP-ovca posebno razljutilo.

"Sve što je Hebrang rekao su laži. Da u optužbama HDZ-a ima i trunke istine, gostovali bi u ovoj emisiji zajedno sa mnom. Ali ja njima neću prijetiti odvjetničkim uredom, kao što prijeti predsjednica njihove stranke", kaže Jovanović i nastavlja: "Na sve mobilizacijske poslove ja sam se uredno odazvao i bio sam na ličkom ratištu do kraja. Imam svjedoke i dokumente na svojoj strani i ponosan sam što sam kao Riječanin bio na ličkom ratištu".

Na novinarsko pitanje zbog čega bi Hebrang iznosio takve tvrdnje ako za njih nema dokaza, Jovanović odgovara: "Pa on je gospodin neistina! Da me se ne boji, bio bi sada ovdje sa mnom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara