Jovanović se posipa pepelom zbog vrijeđanja afričkih naroda: Zaboravit ću riječ kanibalizam

Foto: AFP

VOĐA srpske Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović danas je rekao da mu je žao ako se netko zbog njegove izjave o afričkim narodima osjetio povrijeđenim.

Nakon sastanka s veleposlanicima Alžira, Gvineje i Palestine je ponovio da je njegova izjava o afričkim državama i narodima pogrešno protumačena. U parlamentu je rekao da mu je žao ako je netko u njegovoj izjavi prepoznao omalovažavanje naroda i države, jer to nije želio. Tvrdi kako je njegova izjava bila usmjerena na kritiku srpske vanjske politike koja "okreće glavu" pred stradanjem civila u Libiji.

"Kanibalizam ću dobro zapamtiti"

"Ono što sam rekao u parlamentu ne treba biti doživljeno kao moj osobni stav prema narodima i državama. To je bila politička kritika rada ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića, a riječ kanibalizam ću dobro zapamtiti i mislim da ću je nakon toga zaboraviti", kazao je Jovanović i dodao da misli da je današnjim sastankom s veleposlanicima problem riješen.

Podsjetimo, Jovanović je u prošlotjednoj raspravi u Skupštini kritizirao stav srpske vlade u vezi intervencije u Libiji te je rekao da ministar Vuk Jeremić "umjesto što odlazi kanibalima u Africi, treba reagirati na stradanja civila u Libiji".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara