Jubilarni broj "Žive zajednice", lista hrvatskih katoličkih zajednica u Njemačkoj

RUJANSKIM jubilarnim brojem list hrvatskih katoličkih zajednica u Njemačkoj "Živa zajednica" obilježio je 25. obljetnicu izlaženja.

"U posljednjih 25 godina list je postao prepoznatljiv, postao je sastavnim dijelom Hrvata katolika i njihove iseljeničke stvarnosti. Bio je i ostao budni kroničar dobrih i loših zbivanja među našim ljudima u ovom dijelu svijeta", piše u uvodniku jubilarnoga broja Adolf Polegubić, glavni urednik lista, koji u Frankfurtu na Majni mjesečno izdaje Hrvatski dušobrižnički ured.

Dosadašnji glavni urednici lista bili su fra Bernardo Dukić, fra Ignacije Vugdelija, don Živko Kustić i fra Antun Batinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po Polegubićevim riječima 25. godina neprekidnog izlaženja "Žive zajednice" vrijedno je spomena, jer se uspio afirmirati i uspješno održati u inozemstvu, poglavito u vrijeme kada se vjerski tisak u domovini i inozemstvu sve više susreće s problemima.

Kada je u rujnu 1978. prvi broj lista ugledao svijetlo dana pokretač i prvi urednik fra Bernardo Dukić zapisao je kako je list upućen "mladima i starijima, osamljenima i raspršenima i zaposlenima u najzabitnijim mjestima".

"Živa zajednica" opstala je, kako napominje glavni urednik, zahvaljujući potpori Njemačke biskupske konferencije i hrvatskim pastoralnim djelatnicima koji su radili na njezinoj promidžbi.

Naslovnica jubilarnog broja "Žive zajednice" ilustriran je izborom naslovnica dosadašnjih brojeva. List, uz ino, najavljuje godišnji pastoralni skup posvećen temi "Suvremeni pristup Bibliji", koji će se održati od 6. do 9. listopada u "Kardinal-Schulte-Haus" u Bergisch Gladbachu kod Koelna u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara