Julian Assange će postati počasni građanin Čačka?

Foto: AFP

DRUŠTVO srpsko-kubanskog prijateljstva pokrenulo je inicijativu da osnivač WikiLeaksa Julian Assange postane počasni građanin srpskog grada Čačka.

Društvo sebe opisuje kao revolucionarnu organizaciju, a već prikuplja potpise da se Assange proglasi prvim počasnim građaninom Čačka. Iz toga društva Assangea uspoređuju sa velikim revolucionarom Che Guevarom. "Čačak je grad koji voli heroje, voli podići glas, kao što je to napravio Julian Assange", kazao je osnivač društva Bratislav Jugović, piše B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Che Guevara modernog doba"

Dodao je kako je Assange "Che Guevara modernog doba". "I jedan i drugi su se suprotstavili imperijalističkim zvijerima i kapitalističkom poretku. Razlika u njihovoj borbi je što imaju različito oružje. Jedan je bio gerilac koji je nosio metalno oružje, a drugi nosi jedno bestežinsko oružje koje se zove informacija, koje je danas najznačajnije i najmoćnije oružje", kazao je Jugović.

Do sada je skupljeno 250 potpisa građana Čačka, a u lokalnu skupštinu će ih poslati kada ih sakupe tisuću. U ovom trenutku je potpuno nemoguće da Assange postane počasni građanin Čačka, jer gradski pravilnici uopće ne poznaju takvu titulu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara