Jurčić primio ministra za međunarodnu gospodarsku suradnju Baškortostana

MINISTAR gospodarstva Ljubo Jurčić primio je danas Borisa Kolbina, ministra za međunarodnu gospodarsku suradnju i trgovinu Republike Baškortostana, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnosti.

Ministar Jurčić razgovarao je s ministrom Kolbinom o gospodarskom stanju u Hrvatskoj, istaknuvši da s Ruskom Federacijom treba proširiti i institucionalizirati suradnju, posebno regionalnu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Kolbin govorio je o planovima gospodarske suradnje s Hrvatskom. Baškortostan zauzima važno mjesto u Ruskoj Federaciji -na trećem je mjestu po poljoprivrednoj i na desetom po industrijskoj proizvodnji. Gospodarstvo se temelji na naftno-kemijskoj djelatnosti, a jedan od ciljeva posjeta je bolje poznavanje hrvatskog tržišta, rekao je ministar Kolbin.

Jurčić je istaknuo kako će Ministarstvo gospodarstva pomoći u uspostavi poslovnih veza dviju republika te da treba sustavno organizirati razgovore i izmjenu podataka kako bi se ubrzala poslovna suradnja. Najavio je da će Agencija za poticanje izvoza i razvoja početi raditi potkraj svibnja te da će stranim partnerima i ulagačima pomagati biti na usluzi i odgovarati na njihove upite, stoji, uz ostalo, u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara