Južna Koreja će kažnjavati građane koji puše travu u Kanadi

Južna Koreja će kažnjavati građane koji puše travu u Kanadi
Ilustracija: EPA

JUŽNA Koreja je poručila svojim građanima koji planiraju u Kanadi probati marihuanu da će biti kažnjeni po povratku doma.

>>Kako je izgledao prvi dan legalizacije trave u Kanadi

Podsjetimo, Kanada je druga zemlja na svijetu, uz Urugvaj, koja je legalizirala konzumaciju marihuane. Do toga je došlo prošlog tjedna, što je dovelo do brojnih rasprava o dekriminalizaciji marihuane. 

Južna Koreja će kažnjavati svoje građane koji puše travu u Kanadi

Ali, vlasti Južne Koreje su svojim građanima poručile da će biti kažnjeni ako probaju travu u Kanadi. "Oni koji puše travu bit će kažnjeni po Korejskom pravu, čak i ako su travu pušili u zemljama u kojima je to legalno", rekao je Yoon Se-jin, šef odjela za borbu protiv droge. 

Prema korejskim zakonima, ako vas osude krivim za konzumaciju droge, mogli biste u zatvor na pet godina, javlja Independent. 

Kako pak piše The Korea Times, policija te zemlje planira u Kanadi i Urugvaju održati radionice na kojima će govoriti o rizicima pušenja kanabisa. Prema ministarstvu vanjskih poslova Južne Koreje, u Kanadi živi oko 23.000 njihovih državljana, a uglavnom su to studenti koji su u Kanadu stigli sa studentskim vizama.

Svi zakoni Južne Koreji primjenjivi su na njihove državljane gdjegod se u svijetu oni nalazili, pa za neko kazneno djelo mogu biti kažnjeni po povratku doma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara