Južnoafrička stjuardesa u Veliku Britaniju pokušala prošvercati tri kilograma kokaina

Tekst: S.C.H.
Foto: Wikipedia

STJUARDESA južnoafričke zrakoplovne kompanije South African Airways uhićena je na londonskom aerodromu Heathrow nakon što je otkriveno da na tijelu nosi ukupno oko tri kilograma kokaina.

Paketići kokaina bili su ljepljivom trakom pričvršćeni za tijelo 42-godišnje stjuardese, a droga je otkrivena slučajno, nakon što je kabinsko osoblje South African Airwaysa bilo podvrgnuto preventivnoj kontroli koju provode britanska policija i Interpol.

Dosadašnja je praksa kontrole obuhvaćala uglavnom pregled prtljage osoblja zrakoplovnih kompanija, a imala je za cilj zastrašiti osoblje i odvratiti ga od nakana za krijumčarenje nedopuštenih supstanci. Ovoga su puta metodom slučajnog odabira pregledana i tijela osoblja, nakon čega je otkrivena spomenuta stjuardesa. 

Ovo nije prvi otkriveni slučaj pokušaja šverca droge kabinskog osoblja neke zrakoplovne kompanije. Kako prenosi britanski BBC, u siječnju 2009. godine je na letu iz Johannesburga za London također u zračnoj luci Heathrow u prtljazi kabinskog osoblja otkrivena pošiljka od čak 50 kilograma kanabisa i četiri kilograma kokaina. Samo mjesec dana kasnije otkrivena je još jedna slična pošiljka, ovoga puta sa pet kilograma kokaina. U oba je slučaja bilo uhićeno 15 osoba, koje su naknadno puštene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara