Kaćunko najavio mogućnost javnog spaljivanja televizora zbog "medijskog terora"

Kaćunko najavio mogućnost javnog spaljivanja televizora zbog "medijskog terora"

KANCELAR vojnog ordinarijata Anđelko Kaćunko, koji se u javnosti već "proslavio" kazavši kako je smrt Franje Tuđmana uzrokovana vudu ritualom, ponovno se dokazao kako glasnogovornik radikalnih hrvatskih katolika.

Nakon što se na neko vrijeme stišala medijska buka o sukobu crkve i HRT-a zbog humoristične crtane serije "Zlikavci", Kaćunko je na misi održanoj u nedjelju u crkvi Sv. Marka u Zagrebu s oltara progovorio o "medijskom teroru", kazavši kako zbog njega katolicima u Hrvatskoj treba "dobra duhovna kondicija", piše Jutarnji list.

"Možemo li utjecati na novopoganske vlasnike i urednike medija, da počnu proizvoditi programe prikladne za kršćane? Djela apostolska izvješćuju da su u prvoj Crkvi obraćenici javno spaljivali svoje poganske knjige. Možda će radikalni kršćani uskoro i kod nas organizirati lomače za televizore?" - zapitao se Kaćunko u svojoj propovijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako smo već mnogo puta čuli prigovor da tko spaljuje knjige, spaljivat će i ljude, ne dajmo se zastrašiti!" - kazao je Kaćunko, pa nastavio:"Budućnost našeg naroda ovisi o tome hoće li u našim srcima biti upisana imena nekih idola ili Isusovo ime, hoće li hrvatski mladići i muževi, po naputku Velikog brata, djevojke i žene izvrgavati sramoti ili će, poput Sv. Josipa, poštivati čednost svoju i njihovu."

"Hoće li navečer u našim obiteljima svjetlucati sapunice i razne druge zlikavačke emisije ili će odjekivati zajednička molitva i čitanje svetog pisma?" - zaključio je "nadahnuti" Kaćunko.

(Izvor fotografije: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara