"Kad jednom dobijete batina, onda vas puste neko vrijeme na miru"

PO PRVI put od kad je, nakon brutalnog napada, iz bolnice pušten na kućnu njegu, novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš izašao je iz svog stana. No, nije to bila smirena šetnja - izašao je na nagovor kolega s televizije, uz policijsku pratnju.

> Večernji list ne želi imati veze s predsjednikom HND-a: "Netko se tu pravi malo lud"

"Obećao sam razgovarati s kolegama s HTV-a, s obzirom da su prošla dva tjedna od napada, a bila je i pressica HND-a i morao sam još neke interne stvari obaviti u redakciji. Uz mene je bilo policijsko osiguranje", rekao nam je Miljuš, dodajući kako sutra, zajedno s izaslanstvom HND-a, ide na sastanak kod šefa delegacije Europske komisije u Zagrebu, Vincenta Degerta.

Tijekom batinanja palicama napadači su mu slomili ruku, a uz brojne modrice i posjekotine zadobio je i potres mozga. "Baš se i ne krećem, jer imam jake bolove. Ruka je u gipsu i jako boli. Pijem tablete protiv bolova, no ne pomažu previše. Gips ću nositi još najmanje mjesec dana, a onda će se vidjeti je li ruka zarasla ili će trebati novi gips. Hvataju me i jake glavobolje", ispričao je.

"Nadam se da se više neće ponoviti"

Kolegu Miljuša smo upitali i boji li se da bi se napad mogao ponoviti, s obzirom da policija napadače još nije uhvatila. "Pokazalo se da kad jednom tako dobijete batina, onda vas puste neko vrijeme na miru. Ovo je možda bilo samo upozorenje, a možda nisu odradili ono što se od njih tražilo. Kako god, nadam se da se neće ponoviti", rekao je Miljuš.

Ni on, kao ni ostali kolege novinari, iz policije ne dobiva informacije o tijeku istrage brutalnog napada. Ipak, uvjeren je kako "policija daje sve od sebe i svoj posao obavlja maksimalno profesionalno". "Ne javljaju mi za svaku sitnicu u istrazi, a tako nešto ni ne bi imalo smisla. Bitno je samo da na kraju odrade svoj posao", zaključio je Miljuš.

I.M.
Foto: A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara