"KAKO IZBJEĆI BOŽIĆ" PONOVNO MEĐU NAJPRODAVANIJIM KNJIGAMA

Kad je John Grisham objavio svoju nježnu satiru "Kako izbjeći Božić" 2001. godine njegov je izdavač predvidio da će to "postati bezvremenski i obožavani klasik kao što su božićne pjesme".

"Božićna priča" Charlesa Dickensa još uvijek je s nama - od stripova do mjuzikla - 160 godina nakon što je napisana.

Hoće li Grisham biti upamćen i čitan 2163. godine treba tek vidjeti. Ali za sada ovaj roman sa 177 stranica o knjigovođi kojem dojadi komercijalizacija Božića praznički je hit - čak i prije nego je snimljen film, piše USA Today.

S malo promijenjenom naslovnom stranicom ta je knjiga ponovno na popisu najprodavanijih knjiga USA Todayja - na 52. mjestu. Bila je broj jedan dva tjedna u prosincu 2001. godine, a prošle se godine našla na drugom mjestu.

No, čini se da bi kupci ove godine mogli tražiti najnoviju Grishamovu knjigu "Bleachers", objavljenu u rujnu, pa bi se autor mogao natjecati sam sa sobom.

Grishamov izdavač Doubleday objavio je da je "Kako izbjeći Božić" prodan u 3,7 milijuna primjeraka te da je tako nadmašio "Komoru", Grishamov najpopularniji sudski triler koji je prodan u tri milijuna primjeraka.

A ako ni ovo nije dosta, ugovor o snimanju filma potpisan je i trebao bi ga režirati Chris Columbus, redatelj prva dva filma o čarobnjaku Harryju Potteru.

Film bi se trebao početi prikazivati do Dana zahvalnosti 2004. godine. Još samo treba vidjeti tko će glumiti Luthera Kranka, knjigovođu koji želi izbjeći Božić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara