Kako nazvati one koji kradu aute medicinarima? Beskrupuloznom stokom

Kako nazvati one koji kradu aute medicinarima? Beskrupuloznom stokom
Foto: Index/Pixsell/Matija Habljak

DOGODILO se dvaput, pa izvodimo zaključak kako nije slučajno: prvo je policija prije tri dana objavila da je na Medveščaku, dakako u Zagrebu, pronašla otuđeni "osobni automobil marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 38-godišnjakinje, koji je otuđen kod bolnice Sveti Duh između 22. i 23. ožujka na području Policijske uprave zagrebačke". Uz to, policija je objasnila kako se "radi o autu medicinske sestre koja je radila noćnu smjenu u bolnici kad joj je ukraden auto".

Ukraden auto, drugi put u devet mjeseci

Dva dana kasnije supruga medicinskog tehničara zaposlenog u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice u Vinogradskoj na Facebooku je objavila kako je po izlasku iz dvadesetčetverosatne smjene otkrio da mu je ukraden auto. "I to već drugi put u 9 mjeseci", napisala je nesretna žena. Nešto kasnije, zahvalila se svima što su brzo reagirali "i zato je auto pronađen (pomalo razbijen, ali pronađen)".

Provale u automobile inače spadaju u aktivnosti za koju čovjek u krvi mora imati viši nivo pokvarenosti od medicinski prihvatljivog. Jednostavno, u vašoj glavi mora biti nešto naopako prespojeno ako noći provodite burgijajući po bravi nečijeg prometala. I potom u tuđoj imovini odjurite u mrak. No, ova dva slučaja upućuju na sumnju kako među provalnicima u automobile postoji posebno morbidna frakcija: oni koji ovih dana kradu automobile medicinskom osoblju.

Nakon svega, krađa

To mora biti gadan šok. Provedete noć ili 24 sata okruženi ljudima koji traže vašu pomoć, vodu, infuziju, tutu, gusku, namještanje braunila, plahti, jastučnica, gledate nečije zadnje trenutke, gledate kako se netko vraća iako je izgledalo da mu gledate zadnje trenutke, u nosu vam se miješaju kužna isparenja i dezinficijensi, u glavi stotinu misli. I kada sve to prođe, kada konačno izađete na svježi zrak, osjetite dašak slobode, krenete prema domu, vidite da vam je idiot ukrao auto.

I to dva idiota, medicinskom tehničaru i sestri.

Ok, možda je slučajnost. Ali što ako nije? Što ako netko prati nevoljno i potplaćeno medicinsko osoblje dok ulazi u bolnicu i onda krade po parkingu? Bolnice su inače atraktivne lopovima, pogotovo onima zaljubljenima u opijate, svakim bolnički ormarić izgleda kao najljepši švedski stol, ali nekako se čini da se sada, kad se u bolnicama radi teže, duže i opasnije nego inače, na ovakve krađe odlučuje samo posebna vrsta beskrupulozne stoke.

Ne, nismo grubi, dapače.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara