Kako znamo da je zima gotova? Molitelji se vraćaju ispred bolnica, a sad se mole za muževe

Kako znamo da je zima gotova? Molitelji se vraćaju ispred bolnica, a sad se mole za muževe
Foto: Index
 
MOLITELJI se vraćaju ispred hrvatskih bolnica, a sada će u fokusu njihovih molitava biti hrvatski muževi. Naime, nova kampanja "40 dana za život" kreće 1. ožujka  pod geslom “Muževi, ljubite svoje žene”. Kako kažu organizatori nova kampanja bit će posvećena osvješćivanju muškaraca o njihovoj važnoj ulozi u braku i obitelji.
 
Crkva se ogradila od kontroverznih molitelja 
 
Podsjetimo, kako su molitelji tijekom prošlogodišnje kampanje izazvali niz kontroverzi, a slučajem u Vukovaru bavila se i policija kada je na društvenim mrežama objavljena uznemirujuća objava kojom se izravno diraju u prava i izbor nepoznate žene koja se odlučila na abortus. 
 
 
Molitelji su došli u središte pozornosti i nakon prosvjeda aktivista Radničke fronte u Zagrebu, a molitelje je tada  podržao zastupnik Željko Glasnović koji je aktiviste RF-a nazvao crvenim banditima.  
 
Valja naglasiti kako se službena Crkva ogradila od molitelja ispred bolnica tvrdeći kako je riječ o udrugama i pojedincima. 
 
Mira neće biti! 
 
"Mira neće biti sve dok postoji abortus", poručio je sisački biskup Vlado Košić. Podsjetimo kako je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić uznemiravajućim ocijenila kontroverzni spot protiv pobačaja inicijative ProLife.hr, ustvrdivši da je prešao sve granice dobrog ukusa jer potiče na govor mržnje prema ženama i liječnicima koji postupaju prema važećim hrvatskim zakonima, te sugerira da takve osobe čine kaznena djela.  
 
Htjeli bi da Hrvatska bude Poljska
 
"S dolaskom konzervativne vlade na vlast ove godine, zakonsko pravo na abortus našlo se pod direktnom prijetnjom, što podsjeća na događaje u Poljskoj u kojoj su jedino masovni protesti u listopadu uspjeli spriječiti parlament da proglasi zakon o gotovo potpunoj zabrani pobačaja", pisao je britanski Guardian prošle godine, a isti članak objavio je i Index a članak je napisan u okviru "Balkanske stipendije za novinarsku izvrsnost", uz potporu ERSTE fondacije i fondacije Otvoreno društvo, u suradnji s Balkanskom istraživačkom mrežom.
 
 
Plenkovićeva Vlada uz molitelje 
 
Da iste vrijednosti njeguje i Vlada Andreja Plenkovića postalo je jasno kada se potpredsjednik Vlade Davor Stier pojavio na TradFestu, Festivalu tradicije i konzervativnih ideja, u organizaciji udruge Vigilare. Fokus je konferencije bio na Zakonu o pobačaju te jačanju konzervativne revolucije u Hrvata, a dali su i "godišnju nagradu" moliteljima ispred bolnica, odnosno inicijativi 40 dana za život. 
 
Stier je ovih dana potvrdio svoj svjetonazor izabravši Ladislava Ilčića bivšeg saborskog zastupnika i šefa konzervativne stranke Hrast za svog savjetnika, a kojeg će plaćati porezni obveznici s 10 tisuća kuna neto. 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara