Kakve veze imaju Turistička zajednica i skupljanje potpisa protiv Istanbulske?

Kakve veze imaju Turistička zajednica i skupljanje potpisa protiv Istanbulske?

Foto: SDP Vinkovci

SDP grada Vinkovaca medijima je poslao zanimljivu fotografiju.

Fotografija prikazuje kako se u Vinkovcima skupljaju potpisi za opoziv Istanbulske konvencije i izmjene izbornog sustava - na štandu na kojem stoji natpis "Turistička zajednica Grada Vinkovaca".

Iz SDP-a poručuju kako "Hrvatska demokratska zajednica Grada Vinkovaca putem Turističke zajednice Grada Vinkovaca poziva na prikupljanje potpisa za referendume o opozivu Istanbulske konvencije i izmjeni izbornog sustava".

"Time su vjerojatno odlučili obogatiti turističku ponudu"


"Time su vjerojatno odlučili i obogatiti turističku ponudu u gradu smatrajući kako će se ukidanje dostignutih zakonskih standarda zaštite žrtava nasilja pozitivno odraziti na turističku bilancu najstarijeg grada u Europi", navode u SDP-u.

Iz vinkovačkog SDP-a podsjećaju na odredbe Zakona o turističkim zajednicama:

"Turističke zajednice osnivaju gradovi. (Članak 4. Zakona o turističkim zajednicama, Narodne novine broj 152/08). Članak 10. stavak 1. Zakona o turističkim zajednicama propisuje 'Djelovanje turističkih zajednica temelji se na načelu opće korisnosti ...'" , navode u SDP-u.

"Ako su ovakve nazadne akcije postale opća korist, vjerojatno smo već propali, samo toga nismo još svjesni", zaključuju u vinkovačkom SDP-u.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara