Kakvo čudovište: Pogledajte kako uragan Florence izgleda iz svemira

Kakvo čudovište: Pogledajte kako uragan Florence izgleda iz svemira
Screenshot: NASA/NOAA

URAGAN Florence razvio se usred vrhunca sezone uragana na Atlantiku, kada se razvijaju najjači uragani. Vrhunac sezone uragana traje od sredine kolovoza do sredine listopada.

>> Zašto je uragan koji prijeti milijunima Amerikanaca tako opasan?

Sezona uragana službeno je počela 1. lipnja, a trajat će do 30 studenog, no uvjeti za najjače oluje idealni su tek od sredine kolovoza do sredine listopada, kada u Atlantskom oceanu dolazi do porasta temperatura.

U Atlantskom oceanu su trenutno aktivna tri uragana, od kojih je najopasniji uragan Florence, koji će pogoditi SAD. Očekuje se da bi mogao pogoditi tri države u kojima su naređene evakuacije za preko milijun ljudi.

Pogledajte kako uragan Florence izgleda iz svemira:

Florence bi mogao postati uragan najviše, pete kategorije

Nacionalni centar za uragane u SAD-u kategorizirao je uragan Florence kao uragan četvrte kategorije. To znači da su udari vjetra koje nosi sa sobom brži od 209 km/h.

Samo nekoliko sati prije toga, uragan Florence bio je uragan treće kategorije. Prema trenutnim prognozama, nastavit će jačati i mogao bi postati uragan pete kategorije.

"Očekuje se daljnje jačanje. Očekuje se da će uragan Florence ovog četvrtka biti jako opasan uragan", poručili su iz Nacionalnog centra za uragane u SAD-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara