Kakvoća vode na Bundeku i Jarunu izvrsna je za kupanje

Kakvoća vode na Bundeku i Jarunu izvrsna je za kupanje
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

PREMA rezultatima ispitivanja kakvoće vode zagrebačkih kupališta na Bundeku i Jarunu te prema stručnom mišljenju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, voda za kupanje na oba jezera je "izvrsne kakvoće", priopćila je ustanova Upravljanje sportskim objektima.

Temperatura vode na svim plažama Bundeka je 24 Celzijeva stupnja, koliko je i na plažama Jaruna - Velikom jezeru, Otoku Trešnjevci i Otoku Univerzijade. Temperatura vode na Malom jezeru i Otoku veslača na Jarunu je 26 Celzijevih stupnjeva.

Monitoring kakvoće vode za kupanje na Bundeku i Jarunu propisan je uredbom o kakvoći vode za kupanje.

Prema toj uredbi, Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar kao ovlaštena institucija uzima uzorke vode za kupanje, ispituje, donosi rezultate ispitivanja i daje stručno mišljenje. Na osnovi toga ocjenjuje se kakvoća vode nakon svakog ispitivanja (trenutna ocjena) i kakvoća vode na kraju sezone kupanja (godišnja ocjena).

Trenutna ocjena kakvoće vode za kupanje objavljuje se tijekom sezone kupanja na informativnim ormarićima gradskih kupališta, internetskoj stranici ustanove Upravljanja sportskim objektima, internetskoj stranici Nastavnog zavoda i na društvenim mrežama te ustanove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara