Kalifornija bi mogla zaraditi milijarde ako legalizira travu idućeg mjeseca

Kalifornija bi mogla zaraditi milijarde ako legalizira travu idućeg mjeseca

Foto: Shutterstock

SACRAMENTO, glavni grad Kalifornije, mogao bi stvoriti 20 tisuća novih poslova i 2.4 milijarde dolara prihoda ako postane centar za legaliziranu industriju marihuane, pokazalo je istraživanje.

Istraživanje Sveučilišta Pacific u Stocktonu, koje je objavljeno jučer, naručila je tvrtka za investicije u industriju legalnog kanabisa Truth Enterprise. Istraživanje dolazi nekoliko tjedan prije nego što bi kalifornijski glasači trebali odlučiti o legalizaciji na referendumu, prenosi Reuters.

"Sacramento bi za kanabis trebao biti isto što je Detroit bio za automobile"

"Sacramento bi za kanabis trebao biti isto što je Detroit bio za automobile, i u smislu produkcije i kao centar inovacija. Ova regija ima potencijal da bude isto što su Sonoma i Napa za vino", kaže Daniel Conway, upraviteljski partner Truth Enterprises.

Prednost Sacramenta je blizina poljoprivrednog zemljišta i prerađivačkih pogona, kao i populacijskih središta poput šireg San Francisca.

Kalifornija bi postala peta po redu savezna država u SAD-u kojoj je rekreativna konzumacija trave legalna.

Prema anketama, Kalifornija će vjerojatno legalizirati marihuanu na izborima 8. studenog, u sklopu kojih se održava i ovaj referendum. Kalifornija, savezna država s najviše stanovnika, tako bi postala peta po redu savezna država u SAD-u kojoj je rekreativna konzumacija trave.

No da bi se plan Conwaya i drugih investitora ostvario, političare će trebati uvjeriti da industrija marihuane neće sa sobom privući i kriminal, ovisnost i slične probleme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara