Kalifornijski svećenik propovijedao na TV-u, a seksao se s rođakinjom

Kalifornijski svećenik propovijedao na TV-u, a seksao se s rođakinjom

Ilustracija: Arhiva

KATOLIČKI svećenik iz Kalifornije koji je na televiziji držao propovijedi napustio je svoj poziv nakon što je priznao seksualne odnose sa svojom rođakinjom.

Otac Michael Manning je rekao da je napustio svećenički poziv zbog svoga odnosa s radnicom u kalifornijskoj školi, Nancy Kotowski. Manning, kojemu je kao katoličkom svećeniku suzdržavanje od seksa propisano Božjim zakonom, je rekao da je vezu prekinuo prije dvije godine.

Razmišljali o svadbi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bili smo tako dobri prijatelji i između nas je postojala velika ljubav", kazao je Manning za američke medije. "Seksualnost je bila sekundarna. Priznajem svoj grijeh. Pogriješio sam i zato sam prekinuo vezu", kazao je Manning.

59-godišnja Nancy Kotowski je rekla da je par prije razlaza razmišljao o svadbi. Veza je počela nakon 30 godina prijateljstva. Nancy se nadala kako će njihova situacija dovesti do debate o ukidanju celibata katoličkim svećenicima.

Propovijedao na televiziji od 1978. godine

70-godišnji Manning je dobio televizijsku emisiju 1978. godine. Svećenik je član Društva Božanske riječi koja ima tisuće članova diljem svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara