Kampanja "Za Sabor čistih ruku" privremeno prestaje sa svim aktivnostima

NAKON 40 dana intenzivne kampanje mreža udruga za borbu protiv korupcije BURA u danas ponoć privremeno prestaje sa svojim aktivnostima informiranja o rezultatima i aktivnostima kampanje "Za Sabor čistih ruku!".

U priopćenju ističu kako je 60 posto kontaktiranih stranaka ispunilo kriterije predviđene kampanjom te se našlo na bijeloj listi. To su, između ostalog, Demokratski centar, Međimurski demokratski savez, IDS, HDSSB i Zeleni Hrvatske. 

Na crnoj listi mreže BURA našlo se sedam stranaka koje su odbile potpisati Sporazum o sudjelovanju u kampanji i nisu pozvale svoje kandidate da popune imovinske kartice; HDZ, SDP, SDSS, HSLS, HNS, HSP i Hrvatska stranka umirovljenika.

Hrvatska seljačka stranka nije uvrštena ni na jednu listu jer, iako nisu potpisali Sporazum o sudjelovanju u kampanji, jedini su dostavili prihvatljivo obrazloženje kako se prihvaćanju Sporazuma ispriječila nemogućnost dogovora s koalicijskim partnerima te su zamolili za nastavak pregovora i suradnje.

Unatoč tome što njihove stranke nisu ispunile zahtjeve BURE, pojedini kandidati u izborima su izrazili spremnost za uključivanje u kampanju, a dostavili su i svoje imovinske kartice. To su Dragutin Lesar, Jozo Radoš i Nada Bajić iz HNS-a, Pero Kovačević, Pejo Trgovčević i Jadranka Cigelj iz HSP-a, Zoran Vinković iz SDP-a, Ivo Zrilić iz HSS-a, Božidar Čapalija i Ana Dusper iz HSU-a. 

Svoje imovinske kartice dostavili su i nositelj neovisne liste u 1. izbornoj jedinici Branko Vukšić te Goran Rohaček (HČSP), Mario Lozić (HSM), Andrija Ružek, Mladen Šepić (HP-HPP), Ljubica Vrdoljak (Jedino Hrvatska) i Ante Baraba (HKDS/KSU).

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara