Kanađani zabranili ulazak u zemlju mentalno ograničenoj 7-godišnjakinji

Kanađani zabranili ulazak u zemlju mentalno ograničenoj 7-godišnjakinji

BRITANSKA obitelj je planirala započeti novi život u Kanadi, no u tome su spriječeni odmah po dolasku u zračnu luku jer njihovoj sedmogodišnjoj curici zbog njezinih mentalnih ograničenja nije dozvoljen ulazak u zemlju, pišu britanski mediji.

Paul i Barbarra Ane Chapman već su bili prodali svoj dom u Velikoj Britaniji i kupili farmu u Novoj Škotskoj, gdje su imali podršku i lokalnih vlasti. Nakon dolaska u kanadsku zračnu luku, granični policajac im je rekao da 7-godišnja Lucy nikad neće moći ući u Kanadu zbog njezinog mentalnog oštećenja, tvrdi bračni par Chapman.

"Zašto ste doveli svoju kćer u ovu zemlju", upitao je granični policajac Chapmane.

Više prava ima crni labrador nego Lucy

Nakon što je Paul Chapman pitao zašto ne bi mogao svoje dijete dovesti u Kanadu, policajac mu je rekao da zato što je mentalno ograničena ima doživotnu zabranu ulaska. Britanska obitelj nije mogla vjerovati da je to čula. Ogorčeni su jer njihov pas može ući u Kanadu a kćer ne može jer je invalid.

Kanadske imigracijske vlasti poslije ovog događaj tvrde da je Chapmanima ulazak najvjerojatnije zabranjen zbog nedostatka radne dozvole. Britanska obitelj je vjerovala da ima sve potrebne dozvole, pa čak i onu za njihovog crnog labradora Harweya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucy boluje od rijetkog genetskog poremećaja zbog kojeg će uvijek ostati mentalno na razini djeteta, te ne može govoriti. Fizički izgleda posve normalno i predviđa joj se normalan životni vijek te ne zahtijeva nikakvo liječenje ni lijekove.

Nakon 18 dana morali napustiti Kanadu

Nakon pet sati natezanja dozvoljeno je Chapmanima da napuste zračnu luku ali su morali ostaviti svoje putovnice. Nakon 18 dana im je naređeno da napuste Kanadu. U međuvremenu su angažirali kanadskog odvjetnika te ne odustaju od života u Kanadi.

Glasnogovornik kanadskog Ureda za državljanstvo i imigraciju nije htio komentirati slučaj Chapmana te je samo rekao da ljudi s oštećenjima mogu doći u Kanadu, ali da svi moraju poštivati proceduru i imati boravišnu dozvolu.

D.M.
Foto: telegraph

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara