Kanadski parlament: Osnovana skupina kanadsko-hrvatskog prijateljstva

U kanadskom parlamentu u Ottawi formirana je Kanadskohrvatska parlamentarna skupina prijateljstva koja će raditi na jačanju odnosa između dvije zemlje.

Konstituirajuća sjednica Kanadsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva održana je 21. travnja, a za predsjednika skupine je izabran Wajid Khan, liberalni zastupnik u Donjem domu kanadskog parlamenta, reklo je hrvatsko veleposlanstvo u priopćenju dostavljenom Hini u Washingtonu.

Na osnivačkoj sjednici održanoj u zgradi kanadskog parlamenta usvojen je statut skupine u kojemu se kao njezin glavni cilj navodi jačanje prijateljstva i suradnje između parlamentaraca Kanade i Hrvatske kroz koje će se unapređivati odnosi i suradnja između dvaju parlamenata i naroda koje predstavljaju, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izabran je Izvršni odbor skupine u koji su pored Khana i još nekih zastupnika ušli i senator Frank Mahovlich iz Liberalne stranke, te zastupnica oporbene Konzervativne stranke u Donjem domu Lynn Yelich, oboje hrvatskog podrijetla.

Na poziv Khana, glavnog inicijatora osnivanja skupine, hrvatski otpravnik poslova u Ottawi Ante Barbir je na početku susreta govorio o političkom i gospodarskom stanju u Hrvatskoj, posebice o naporima hrvatske Vlade u ostvarivanju strateških ciljeva Hrvatske, uključenju u EU i NATO.

(Hina) xsl ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara