Kandidat za šefa SDP-a Grbin na pitanje vidi li Bauka na mjestu tajnika: "Ne."

Kandidat za šefa SDP-a Grbin na pitanje vidi li Bauka na mjestu tajnika: "Ne."
Screenshot: N1

GOST Newsrooma N1 bio je SDP-ov Peđa Grbin, koji je danas na Facebooku najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a. Odmah je dobio javnu potporu suspendiranog kolege iz Predsjedništva stranke Siniše Hajdaša Dončića, a podržali su ga i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan te šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

Peđa Grbin kaže da SDP nema vremena za čekanje jer se nalazi u teškom stanju. "Potrebno je krenuti raditi odmah. Mislim da imam znanje i energiju koje je SDP-u potrebno u ovom trenutku", rekao je.

Kaže da tajnih sastanaka nema. "Ima stotine razgovora koje je vodio s članovima i članicama stranke u posljednja tri dana."

Ako se SDP ne promijeni, rezultat na drugim izborima može biti samo gori, poručuje Grbin.

"Ne smijemo bježati od demokracije u državi, pa tako ni od demokracije u SDP-u. Na demokraciji se treba raditi. Potrebno je pogledati u sebe i vidjeti gdje smo pogriješili", dodaje.

Kaže da je tražio da Davor Bernardić ode, ali ne zato što ima nešto osobno protiv njega, već je smatrao da strankom nije dobro upravljao i vidio je kuda to vodi. Dodaje da je s Bernardićem često razgovarao. "Mogu razgovarati sa svakim, koliko god trebalo i trajalo... Nekad su mi draži oni koji me kritiziraju od onih koji mi povlađuju."

Poručuje da SDP treba početi privlačiti nove ljude i to je put na koji ga želi vratiti. Danas mu se, kaže, javilo više bivših članova stranke, koji bi se vratili ako se SDP promijeni.

Direktan Grbinov odgovor na pitanje o Bauku

Na pitanje voditeljice hoće li s Arsenom Baukom razgovarati o najavi kandidature za tajnika stranke, Grbin je već pomalo nervozno reagirao rekavši da mu to ne pada na pamet, no tek je na sljedeće pitanje postalo posve jasno da su dvojica SDP-ovaca sukobu. 

Na pitanje vidi li Bauka na mjestu glavnog tajnika SDP-a, Grbin je odgovorio: "Kad me već tako izravno pitate, moram vam izravno odgovoriti. Ne."

Voditeljica ga je pitala zašto, a Grbin je odgovorio kako Bauk ima nekih kvaliteta, no da ne misli da bi bio dobar tajnik. 

 "SDP trebamo graditi na novim ljudima", dodao je. 

Unutarstranački izbori planirani su za rujan. Što se tiče osobe koja bi vodila klub u saboru, to će, kaže, dogovoriti na Predsjedništvu. "Hrvatski sabor je moje radno mjesto, moj poziv", rekao je.

"Odgovornost za stanje u SDP-u počinje od onog koji je na vrhu. Nakon toga se širi - na predsjedništvo i one koji su kimali glavama, a širi se i na nas ostale", kaže.

Platforma Možemo! je, kaže, dobrodošli saveznik za borbu protiv nepravde i zelenu politiku, te je dobar saveznik SDP-u, koji je, ističe Grbin, stranka ljevice. "Ponovno ćemo vratiti tu snagu i emociju koju gledamo na izbornoj slici Možemo!", poručio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara