Kao Superman: Nakon dirljiva pisma 9-godišnje djevojčice Bandić učiteljici ukinuo otkaz

Tekst: M.M.
Foto: Boris Kovačev (Cropix)

ZAGREBAČKA priča trebala je biti nalik onoj filmskoj kada dječak u školi na temu svjetskog razoružanja napiše pismo Supermanu u kojem ga moli da svijet riješi svega nuklearnog naoružanja, što ovaj i učini. U slučaju Hrvatske ulogu Supermana odigrao je ovih dana kontroverzni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kada je zagrebačka devetogodišnja učenica, možda potaknuta tim filmom koji je nedavno repriziran na televiziji, napisala pismo svemogućem gradonačelniku u kojem ga moli da njenu učiteljicu vrati na posao.

Ganuti Bandić

"Poštovani gradonačelniče Bandiću, naša učiteljica Tatjana dobila je otkaz. Svi učenici s veseljem očekuju prvo školsko zvono osim nas. Kako ćemo na Sljeme bez naše učiteljice Tatjane?", napisala je 9-godišnja Maja Licitar i posla na adresu zagrebačkog Poglavarstva, a cijelu priču hrvatskoj javnosti otkrio je HTV.

Gradonačelnik Bandić očigledno ganut pismom nazvao je telefonski djevojčicu te u svom stilu obećao da ništa ne brine jer će on njenu učiteljicu vratiti na posao. U međuvremenu Bandić je saznao kako je Tatjana Dobrijević Vugrinček, u OŠ Većeslava Holjevca proglašena tehnološkim viškom, no on ju je svojim "ukazom" vratio na radno mjesto.

Inspekcija u Bandićevu uredu

No, stvarnost nije film pa cijelu priču sada ispituju nadležne inspekcije odnosno je li sve urađeno prema zakonu te posebice jesu li i ostali prosvjetni radnici koji su proglašeni tehnološkim viškom dovedeni u neravnopravni položaj jer za njih njihovi učenici nisu pisali dirljiva pisma gradonačelniku.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara