Kaptol se pridružio Kaćunku u osudi filma "Kino Lika"

Kaptol se pridružio Kaćunku u osudi filma "Kino Lika"

NAJVEĆA medijska zvijezda Kaptola, nakon što se velečasni Sudac sklonio u zapećak medijskih sila, don Anđelko Kaćunko odmah po dolasku na novo radno mjesto u Gospić, javnost je zabavljao svojim filmskim kritikama na račun uratka Dalibora Matanića "Kino Lika". No, čini se kako se osudi tog filma, pridružio i službeni Kaptol.

Franju iz Zagreba mučio razgovor kojeg je prisluškivao

Naime, u snažnoj osudi filma Kaćunko je kazao kako ga je boljela glava i grčio želudac, dok je ovaj broj Glasa Koncila kao jednu od tri najvažnije teme istakao onu o "spolnom odnosu čovjeka sa životinjom". Naime, ne treba dugo zbrajati dva i dva budući da je jedna od spornih scena iz Matanićeva filma upravo prikaz seksa glavne glumice sa svinjom.

Naime, kroz pisma čitatelja, od kojih je jedan "Franjo iz Zagreba" zgranut razgovorima koje je prisluškivao čuo je kako je grupa mladića i djevojaka govorila o seksu sa životinjama, Glas Koncila raspisao se o ovoj sablažnjivoj temi. "Samo vas molim da mi kažete je li točno: ako je spolni odnos čovjeka sa životinjom teški grijeh, onda je teški grijeh i odobravanje takvoga čina?", obratio se panično Franjo iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sakramentalna terapija

"Poput svega što je ljudsko, i spolnost je ozbiljno izložena zastranjenjima koja je na svijet donio grijeh. Ta su zastranjenja - a Vi pišete zapravo o zoofiliji ili sodomiji - prisutna u svakoj dimenziji i očitovanju čovjekove spolnosti i ona čovjeka stavljaju pred osobni moralni izazov da se svojim spolnošću služi ispravno i odgovorno. No, mnoštvo spolnih zastranjenja i zloupotreba u ljudskoj povijesti i u naše doba svjedoče o ozbiljnosti tog izazova.", stoji u odgovoru Glasa Koncila u kojem se zaključuje kako je ondje gdje je nedostajalo iskustvo ljubavi, nastale su perverzije.

"Crkva kod spolno nastranih nastoji buditi nadu i povjerenje u sebe samoga, u druge, u Boga, dok sakramentalnom terapijom u ispovijedi oslobađa od osjećaja krivnje i grijeha samoga prema nalogu što joj je ostavio Isus", stoji na kraju dugog odgovora o zoofiliji i sodomiji.

I.Ć.
Foto:Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara