Karadžić nije pročitao 10 tisuća stranica dokumenata pa traži odgodu početka suđenja

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

RADOVAN KARADŽIĆ nastavlja svoju borbu za izbjegavanjem suđenja na Haškom sudištu, a najnoviji razlog žalbe je činjenica da se nije uspio pripremiti za raspravu koja bi trebala biti 19. listopada.

Bivši predsjednik Republike Srpske uložio je žalbu na odluku suda o početku suđenja za dvadesetak dana. "Radio sam dan i noć kako bi se pripremio za ovaj proces i iznio istinu o događajima u BiH, stoji u Karadžićevoj žalbi te dodaje kako ne može sudjelovati u procesu koji bi od početka bio nepravedan.

Bivšem vođi bosanskih Srba predstavlja problem pročitati oko 10 tisuća stranica dokumenata koje je dobio od Tužiteljstva, a njegov tim ne stigne ispitati svjedoke i vještake. 9. rujna je sudsko vijeće odbilo Karadžićev zahtjev za novim datumom početka suđenja pa se on žalio na tu odluku. Njega se tereti za ratne zločine i genocid počinjen u BiH od 1992. do 1995. godine. Karadžić je uhićen 21. srpnja 2008. u Beogradu, a prije toga se 12 godina skrivao pod imenom Dragan Dabić te se prikazivao kao alternativni liječnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara