Karadžić nije pročitao 10 tisuća stranica dokumenata pa traži odgodu početka suđenja

Karadžić nije pročitao 10 tisuća stranica dokumenata pa traži odgodu početka suđenja

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

RADOVAN KARADŽIĆ nastavlja svoju borbu za izbjegavanjem suđenja na Haškom sudištu, a najnoviji razlog žalbe je činjenica da se nije uspio pripremiti za raspravu koja bi trebala biti 19. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik Republike Srpske uložio je žalbu na odluku suda o početku suđenja za dvadesetak dana. "Radio sam dan i noć kako bi se pripremio za ovaj proces i iznio istinu o događajima u BiH, stoji u Karadžićevoj žalbi te dodaje kako ne može sudjelovati u procesu koji bi od početka bio nepravedan.

Bivšem vođi bosanskih Srba predstavlja problem pročitati oko 10 tisuća stranica dokumenata koje je dobio od Tužiteljstva, a njegov tim ne stigne ispitati svjedoke i vještake. 9. rujna je sudsko vijeće odbilo Karadžićev zahtjev za novim datumom početka suđenja pa se on žalio na tu odluku. Njega se tereti za ratne zločine i genocid počinjen u BiH od 1992. do 1995. godine. Karadžić je uhićen 21. srpnja 2008. u Beogradu, a prije toga se 12 godina skrivao pod imenom Dragan Dabić te se prikazivao kao alternativni liječnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara