Karadžić šeće po katu zatvora na kojem je i Ante Gotovina

KARADŽIĆEV odvjetnik izjavio je za Blic kako se on nalazi na istom katu s još desetak zatvorenika među kojima je i Ante Gotovina.

"Karadžić je prvo proveo desetak dana u nekoj vrsti karantene, koju prođu svi kada dođu. Nema nikakvih primjedbi na tretman u pritvoru." - dodao je odvjetnik Goran Petronijević.

U Karadžićevoj torbi nalaze se šifrirani diskovi, knjige, fotografije i njegovi intervjui

Crvena torba pronađena u ponedjeljak poslijepodne na Batajničkom putu zaista pripada Radovanu Karadžiću, saznaje Blic. U torbi su se nalazili laptop, 55 diskova, dvije knjige - Novi Zavjet i knjiga o radiesteziji, te isječci iz novina s njegovim intervjuima te sve što je o njemu napisano u medijima diljem svijeta.

Također na diskovima se nalaze i njegove pjesme, razni podaci o radiesteziji i bioenergiji, te neki privatni podaci poput fotografija. Prema informacijama Blica neki diskovi zaštićeni su šifrom, no Tužiteljstvo ih nije ni pokušalo dešifrirati jer im je, kako tvrdi Blicov sugovornik, "cilj bio samo utvrditi pripada li torba uistinu Karadžiću".

U torbi su se nalazile i osobne stvari haškog optuženika.

Blic također doznaje kako je anonimni poziv s točnom lokacijom gdje se torba nalazi  upućena iz telefonske govornice u centru Beograda.

Karadžić ipak uhićen tri dana ranije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karadžićev odvjetnik Goran Petronijević, rekao je da mjesto za koje se navodi da je na njemu pronađena torba s laptopom odgovara mjestu za koje se navodilo da je na njemu uhićen Radovan Karadžić. Podsjetimo, Karadžić je odmah nakon objavljivanja informacije o njegovom uhićenju, putem svog odvjetnika Svetozara Vujačića, tvrdio da je uhićen tri dana ranije nego što su to tvrdile srpske vlasti, odnosno 18. srpnja.

Također je rekao da su mu nezakonito oduzete neke osobne stvari uključujući laptop.

Bosić: SDS se nikada nije odrekla Karadžića

Čelnik Srpske demokratske stranke izjavio je u razgovoru za Nezavisne novine kako se stranka nikada nije odrekla svog osnivača Radovana Karadžića te da je njegovo isključenje bio uvjet da SDS ne bude zabranjena.

"To je bila Holbrookova inicijativa i očigledno iznuđeni pritisak koji je trebao eliminirati SDS iz političkog života čime je otvoren put, kako kažu međunarodni predstavnici, kooperativnim snagama." - rekao je Bosić dodajući kako je sada jasno da je dogovor Holbrooke - Karadžić postojao te da ima dovoljno svjedoka da se to dokaže.

"Radovan Karadžić je vrlo nezgodan svjedok za međunarodnu zajednicu, što se vidi kroz razne izjave međunarodnih predstavnika." . dodao je Bosić.

H.A.
Foto: AFP/Haag

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara