Predsjedništvo HDZ-a podržalo nastavak pregovora s MOST-om: "Dobit će šest ministarstava"

Predsjedništvo HDZ-a podržalo nastavak pregovora s MOST-om: "Dobit će šest ministarstava"

Foto: FAH

U SREDIŠNJICI HDZ-a u podne je održana sjednica Predstavništva stranke.

Uoči sjednice, Karamarko je potvrdio da će MOST-u ići šest ministarstava, ali da se još trebaju dogovoriti koja.

"Ako ćemo mi biti boljeg kandidata, razgovarat ćemo da bude naš. Ako se dogodi da imamo boljeg kandidata, možemo se mijenjati. Mislim da će MUP ići njima", rekao je Karamarko.

"Ima dosta tih kandidata, ako je 20 ministarstava, nekoliko je desetaka kandidata. Mandatar će moći izabrati onog tko mu najviše odgovara. Neće se sve dogoditi u jednom danu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedništvo HDZ-a podržalo Karamarka za nastavak pregovora s Mostom

Član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u ponedjeljak da je predsjednik stranke Tomislav Karamarko dobio punu potporu za nastavak pregovora s Mostom.

"Predsjednik HDZ-a nas je izvijestio o tijeku pregovora s Mostom, izrazio je zadovoljstvo načinom i dinamikom pregovora. Dobio je punu potporu svih članova Predsjedništva za nastavak pregovora s Mostom i očekujemo da će najkasnije krajem idućeg tjedna biti sve dogovoreno i da ćemo imati sjednicu Hrvatskog sabora koja će potvrditi novu Vladu", kazao je Jandroković novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Za sada se ne zna kada će biti ta saborska sjednica, no održat će se tijekom idućeg tjedna, najavio je.

Jandroković je rekao da se na sjednici Predsjedništva nije ulazilo u raspravu o imenima ministara i zamjenika ministara, te poručio kako će se o tome razgovarati vrlo skoro. "Prije sjednice Sabora morat ćemo definirati imena ministara i njihovih zamjenika", rekao je zamolivši novinare za još malo strpljenja.

Nije želio odgovoriti hoće li HDZ pristati na zahtjeve Mosta o ministarstvima, kazavši kako su pregovori u tijeku. Jandroković je najavio da on neće biti u novoj Vladi, rekavši kako mu je interes Hrvatski sabor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara