Karamarko: Neka nadležna tijela provjere SDP-ov APIS zbog krađe glasova u izbornoj noći

Karamarko: Neka nadležna tijela provjere SDP-ov APIS zbog krađe glasova u izbornoj noći

Foto: Facebook

PRVI potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas se po tko zna koji put obratio javnosti putem svog Facebook profila.

Izrazio je nadu da će nadležna državna tijela progovoriti o načinu kako je u državno vlasništvo u vrijeme vladavine SDP-a dospjela tvrtka APIS, koja je imala potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanjem glasova na paralamenatarnim izborima, te istaknuo kako će to biti početak rasvjetljavanja što se događalo u  izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građanski nadzor postoji kod puno manje značajnih procesa i nad manje značajnim institucijama, a potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanje glasova u Hrvatskoj obavljala je tvrtka koja je u vrijeme vladavine SDP-a bila u punom državnom vlasništvu, a u njoj su skoro svi zaposleni članovi te partije. Istražne radnje nisu moj, već posao policije i DORH-a, pa se nadam da će nadležna državna tijela umjesto mene progovoriti o načinu na koji je država došla u potpuno vlasništvo Apisa, o ulozi pojedinih SDP-ovaca u tome, a to će biti samo početak rasvjetljavanja svega sto se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.", napisao je Karamarko.

"Veliku pozornost javnosti izazvala je moja izjava o sumnji u lažiranje izbornih rezultata. O tome se, uz Zorana Milanovića očitovao i predsjednik Glavnog odbora SDP-a, Josip Leko. On kaže da takve izjave 'ruše demokratski imidž Hrvatske'! Nije li čudno da moje izjave i sumnje ruše demokratski legitimitet Hrvatske, ali možebitna krađa ne. Zanimljiv pristup problemu. Ni Milanović se, kao i obično nije osvrnuo na bit moje poruke nego se bavio svojom ulogom u svemiru", naveo je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara