Karamarko: Orešković i kreditori u Kitzbühelu dogovorili da neće biti novih poreza

Karamarko: Orešković i kreditori u Kitzbühelu dogovorili da neće biti novih poreza

Foto: FAH

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko objavio je u utorak kako su se mandatar Tihomir Orešković i njegovi sugovornici u Kitzbuehelu suglasili kako neravnotežu između dohodovne i rashodovne strane proračuna treba smanjiti za 4,5 milijardi kuna, ali bez uvođenja novih poreza.

"Mandatar Orešković i njegovi sugovornici u Kitzbuehelu suglasili su se s time da neravnotežu između dohodovne i rashodovne strane proračuna treba smanjiti za 4,5 milijardi kuna, ali bez uvođenja novih poreza", napisao je Karamarko na svom facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i da je odlazak mandatara Oreškovića u Kitzbuehel znakovita promjena u odnosima s međunarodnim poslovnim i financijskim krugovima. "Četiri godine Milanović se nije ni sa kim sastajao, niti se itko s njim htio susresti. Zaduživali smo se po najgorim mogućim uvjetima i tako plaćali cijenu njegove bahatosti", napisao je Karamarko.

Mandatar hrvatske Vlade Tihomir Orešković predstavio je prošli tjedan na zatvorenom sastanku predstavnika investitora i banaka u Kitzbuehelu svoj plan za smanjenje javnog duga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara