Karamarko: Raspravljat ćemo o kandidaturi Vesne Pusić za glavni tajnicu UN-a

Karamarko: Raspravljat ćemo o kandidaturi Vesne Pusić za glavni tajnicu UN-a

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako će nova vlada raspravljati o kandidaturi ministrice vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a te je ustvrdio da do sada po tom pitanju nije ispoštovana procedura.

"O tome ćemo razgovarati. Mislim da se do sada procedura nije ispoštivala i da se zahvaljujući odlazećoj vladi Hrvatska poprilično osramotila", rekao je Karamarko u središnjici HDZ-a nakon unutarstranačkih konzultacija uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva i nastavka pregovora s Mostom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći, uz ostalo, o lošoj demografskoj slici zemlje istaknuo je kako će se apsolutno zalagati da se realizira dio izbornog programa Domoljubne koalicije po kojem bi se za svako novorođeno dijete dobilo tisuću eura potpore. "Apsolutno ću se založiti da to bude tako", naglasio je.

Podsjetio je i da, uz prijedlog smanjivanja broja ministarstava, predlažu i osnivanje novoga - ministarstva obitelji, useljeništva i demografske obnove.

"Taj problem je kroničan i opasan za zemlju i njegovom rješavanju bi trebali pristupiti temeljito kroz organizaciju ministarstva koje bi se isključivo bavilo tim problemom", poručio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara