Karamarko u Splitu najavio iznenađenje: Još ćemo vidjeti tko su lopovi

Karamarko u Splitu najavio iznenađenje: Još ćemo vidjeti tko su lopovi

Foto: Hina

SPLITSKI HDZ slavi 26 godina utemeljenja, a predsjednik Tomislav Karamarko osvrnuo se na aktualnu političku situaciju, ali i najavio mogućnost nekakvih postupaka protiv članova SDP-ove Vlade. HDZ-ovci su često zazivali Tuđmana, branitelje, Domovinski rat, a kritike na Milanovićevu Vladu, ali i lokalnog čelnika SDP-a Ive Baldasara, nije nedostajalo.

"Prekinuli smo neke procese. Pa vidite kako se grčevito bore da spriječe dogovor nas i Mosta. Svi mediji su se upregnuli da dokažu kako to nije dobro, žele prezentirati nekakve sukobe kakvi ne postoje. Zašto? Da se ne bi vratila Hrvatska, koja je čista i jasna i u kojoj hrvatski domoljubi mogu živjeti normalno, bez kompleksa izražavati svoje domoljublje. Hrvatska u kojoj hrvatski čovjek može živjeti od svog poštenog rada, u kojoj naša djeca neće biti od Kanade do Australije. To nije slučajna država koju su stvarali neki koji smrde u šatorima, kako je rekao Milanović. To je apsolutna država, apsolutni izraz i potvrda višestoljetne želje hrvatskog naroda. Za nju se isplati živjeti i dati život. Što je jedno premijersko mjesto spram interesa hrvatske države? Ništa", kazao je Karamarko i za ovo posljednje pobrao najsnažniji aplauz tijekom svog polusatnog govora. 

"Tuđman je bio velikan i vizionar"

Po Karamarku HDZ je povijesni usud hrvatskog naroda.

"Zato trebamo shvatiti važnost i vrijednost Hrvatske demokratske zajednice. To je ta snaga i energija koja okuplja. Naše domoljublje je pozitivno i integrira, ne isključuje. Volimo sve, ali volimo svoje, želimo opstati u okvirima koje nam je dao dragi Bog u ovoj prekrasnoj zemlji, u našoj tradiciji, vjeri i kulturi i svemu onome što čine nas Hrvate Hrvatima. HDZ će sve te vrijednosti zaštiti. To je povijesni usud. To je povijest dala hrvatskom narodu. Kada o tome pričam, ne mogu ne ponoviti velebno djelo dr. Tuđmana, koji se često zaboravlja. Bio je velikan i vizionar kada je rekao da HDZ mora desetljećima biti u odgovornosti služiti svom narodu bio je u pravu. Jedino mi to možemo. Dvaput su dolazili na vlast i vidite kako je to izgledalo. I zato smo morali pobijediti", zaključio je šef HDZ-a. 

"Nitko više neće dovesti u pitanje hrvatsku državu i kvalitetu života u njoj"

Atmosfera u hotelu Radisson Blue je bila slavljenička, a HDZ-ovcima su se priključili i njihovi saveznici iz HSLS, HČSP-a, HDS-a...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"2011. bili smo gubitnici, a danas je HDZ najvažnija i najjača hrvatska stranka. Imali smo svijest da je povratak korijenima na kojima je ova stranka nastala zapravo sigurnost za budućnost. Hvala što ste me podržavali. I onda kada su govorili da pričam o prošlosti. Ne. Nikada nisam pričao o prošlosti da se zabijemo u toj prošlosti i budemo slijepi za budućnost. Govorio sam samo istinu o hrvatskoj državi i Domovinskom ratu. Zalagao se za neke vrijednosti. Obranili smo Hrvatsku ovim izborima. Obranili smo vrijednosti i dalje ćemo ih razvijati. Nitko nikada neće više dovesti u pitanje hrvatsku državu i kvalitetu života u našoj domovini. To je naša zadaća", kazao je Karamarko. 

"Pokazat će vrijeme tko su lopovi"

Podsjetio je kako protekle godine nisu bile lake za HDZ, a i najavio kako ima nekakve informacije o možebitnim nezakonitostima koji ostaju za Milanovićevom Vladom. 

"Hvala vam što ste bili privrženi HDZ-u kada mnogi nisu. Što ste glasovali za HDZ i kada su vas gledali na cesti i rekli: "Pripadaš zločinačkoj organizaciji." Trebalo je to izdržati. Pokazat će vrijeme tko su lopovi. Naši su na sudu, našima se sudi i presuđuje. HDZ se pročistio, a vrijeme će pokazati što se događalo u ove tri i pol godine. Bit ćete iznenađeni. I zato mi idemo dalje. Nemamo drugog puta, nego ići dalje. Ovaj narod nema drugu soluciju. Nema povratka na staro. Tražimo suvremenu hrvatsku državu, a ona mora biti bazirana na temeljima dr. Tuđmana i Domovinskog rata. Na ponosu i dignitetu, i to nam neće nitko u Europi zamjeriti. Dosta je bilo tih kompleksa", zaključio je Karamarko. 

O Milanoviću: Riješili smo ga se, Bogu hvala na tome

Premda ga je u jednom dijelu govora citirao sa "nema povratka na staro", Karamarko nema lijepo mišljenje o svom glavnom oponentu i njegovoj retorici.

"Njegov govor nije primjeren javnom životu ili bilo kakvom obliku komunikacije. To govori o njegovom karakteru. Taj je čovjek gubitnik. Izgubio je izbore, doveo zemlju na rub gospodarske propasti, a sada je ljut na sve. Riješili smo ga se i Bogu hvala na tome", kazao je Karamarko.

Najavio je i skoro formiranje Vlade, koja će, po njegovim riječima, biti stručna i reformska, štitit će hrvatske vrijednosti i omogućiti bolji život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara