Karamarkovog skupa u Sesvetama neće biti, a o kandidaturi će tek odlučiti

Karamarkovog skupa u Sesvetama neće biti, a o kandidaturi će tek odlučiti
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

VEĆ nekoliko dana priča se o tome kako bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kreće u borbu za rušenje Andreja Plenkovića s čela stranke.

Na društvenim mrežama tako se pojavio plakat s pozivom na "uvodni predizborni skup kandidata za predsjednika HDZ-a" 7. veljače u 19 sati u plavoj dvorani Narodnog sveučilišta u Sesvetama.

No, kako doznaje N1 od izvora bliskih Karamarku, tog skupa u Sesvetama vjerojatno neće biti.

Tvrde kako je došlo do "zabune u eteru" te da se i sam Karamarko iznenadio kada je u medijima i na društvenima mrežama vidio da se pojavio plakat kojim se poziva na njegov skup u Sesvetama. Karamarko će u rokovima koje će HDZ raspisati za kandidaturu za predsjednika stranke odlučiti hoće li se kandidirati za šefa HDZ-a, poručuju njemu bliski izvori. 

Tko je uz Karamarka?

Kada je riječ o ljudima koji se spominju kao dio Karamarkova tima, radi se o njegovim prijateljima i suradnicima iz doba mandata u vladi i HDZ-u. Tako se spominju Nada Šikić, bivša ministrica rada i mirovinskog sustava, te bivši zastupnik HDZ-a Željko Fiolić, koji se čak spominje i kao šef stožera.

Također, u medijima su se pojavila još neka imena, a to su Zorica Gregurić, predsjednica udruge Zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, bivši ministar Mijo Crnoja te Martin Pastuović.

Inače, izbori se raspisuju u petak, a onda se određuju i rokovi za prikupljanje potpisa za kandidaturu.

Svi članovi HDZ-a mogu se kandidirati na unutarstranačkim izborima

Premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića jučer su pitali o kandidaturi Tomislava Karamarka.

"Kao što sam više puta rekao, na tijelima stranke donijet ćemo ovoga tjedna formalnu odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora i svi naši članovi, bez obzira na to jesu li ili nisu bili na nekoj stranačkoj dužnosti, ako žele aktivnu ambiciju ili imaju ideju kako da pridonesu stranci pa onda i Hrvatskoj, to mogu i učiniti", rekao je Plenković.

Istaknuo je kako je sve otvoreno i svi koji to žele mogu se kandidirati.

Novinarska primjedba odnosila se i na činjenice da je Tomislav Karamarko bio i potpredsjednik vlade "u onim nategnutim odnosima nakon izbora 2015. kada je sabor opozvao vladu, a Karamarko tvrdio da će imati većinu, ali ju nije uspio sastaviti, a nakon toga je slijedio stranački sabor na kojemu je govorio i Plenković".

Po primjedbi, slijedilo je i pitanje za Plenkovića što misli o tomu je li Karamarko već dao ono što je mogao, a Plenković je ustvrdio kako "nema teoretske šanse da on nekome artikulira ambicije".

"Dapače, svatko tko ima ambicije može se uvijek kandidirati i svatko tko to želi je dobrodošao", izjavio je Plenković.

Zaključio je da će unutarstranački izbori u HDZ-u "biti demokratska utakmica, odlučit će članice i članovi HDZ-a, a svi mi imamo nekakvu svoju povijest, svoja postignuća i bit će vremena za razgovor o tomu što tko želi i što je tko učinio".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara