Karantena za 200.000 stanovnika jedne katalonske regije

Karantena za 200.000 stanovnika jedne katalonske regije
Foto: EPA

KATALONSKE vlasti su donijele odluku o karanteni za 200.000 stanovnika regije Segrià zbog znatnog porasta broja novozaraženih koronavirusom, a odluka je stupila na snagu u podne.

"Odlučili smo donijeti mjere izolacije za područja oko grada Léride (150 km zapadno od Barcelone), na temelju podataka koji upućuju na vrlo značajan porast broja slučajeva zaraze koronavirusom", rekao je novinarima načelnik regije Segrià Quim Torra, dodavši da mjere na snagu stupaju u podne te da se njima ograničavaju ulaz i izlaz iz te katalonske regije. 

Regionalni ministar zdravstva Alba Verges rekao je da su odsad zabranjena okupljanja više od deset ljudi, kao i posjeti domovima umirovljenika 

Dva tjedna nakon ukidanja mjera opće karantene u zemlji, ona se ponovno uvodi za stanovnike regije Segrià i poklapa se s današnjim ponovnim otvaranjem španjolskih granica za državljane još 12 zemalja. 

Španjolci su 21. lipnja granice otvorili za državljane Europske unije i Schengena te za Britance.

Španjolska je jedna od zemalja koje su najteže stradale od pandemije koronavirusa, s najmanje 28.385 umrlih od njezinih posljedica. No vlasti su procijenile da zarazu drže pod kontrolom nakon vrlo strogih mjera tromjesečne karantene.

Po podacima ministarstva zdravstva od petka, u zemlji je evidentirano 250.545 slučajeva zaraze koronavirusom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara