Kardinal Bozanić na okruglom stolu "Kulturni korijeni i europski identitet"

PREDSJEDNIK Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sudjelovat će sutra u Rimu na okruglom stolu "Kulturni korijeni i europski identitet".

Kardinal Bozanić otputovao je jutros u Rim, gdje će s hrvatskim biskupima predvoditi Prvo zahvalno nacionalno hodočašće od 6. do 9. studenoga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrugli stol "Kulturni korijeni i europski identitet", na kojem kardinal Bozanić sudjeluje kao potpredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (VEBK), održava se 6. studenoga u povodu objave zbornika radova s europskog simpozija "Sveučilište i Crkva u Europi" koji su od 17. do 20. srpnja u Rimu priredili VEBK i Talijanska biskupska konferencija u čast 25. obljetnice pontifikata pape Ivana Pavla II.

Na okruglom će stolu o kulturnim korijenima i europskom identitetu govoriti kardinal Josip Bozanić, Giuseppe Dalla Torre, rektor Sveučilišta Uznesenja Blažene Djevice Marije, Gianpiero Milano, prorektor rimskog Sveučilišta Tor Vergata, i Lucetta Scaraffia s rimskog Sveučilišta La Sapienza. U okrugli stol će uvesti predsjednik Odbora VEBK-a za katehezu i sveučilišta nadbiskup Cesare Nosigla, a voditelj je Gianpiero Gamaleri.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara