karlovac dobio proračun i dva nova gradska poreza

Većinom glasova danas je na sjednici Gradskog vijeća prihvaćen proračun grada Karlovca za 2003. od 142, 6 milijuna kuna te odluka u uvođenju novih dvaju gradskih poreza na neiskorištene poduzetničke nekretnine te na neizgrađena građevna zemljišta.

Bez obzira na oštru raspravu vijećnici vladajuće koalicije (SDP, HSS, LS i HNS) s 13 glasova za i oporbenih sedam glasova protiv prihvatili su nove poreze.

Pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije Dario Janković rekao je da uvođenje tih poreza nije popularna mjera, ali, kako je rekao, ´porezna politika svoje opravdanje nalazi tek u dobroj i pomnoj preraspodjeli´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradska je uprava podučila četiri djelatnika da u popunjavanju zapletene i opsežne dokumentacije za upis u Upisnik poljoprivrednih kućanstava pomognu onima kojima je takva pomoć potrebna, rekao je zamjenik gradonačelnika Vladimir Benko na aktualnom satu prije sjednice Gradskog vijeća. Štoviše, oni će, ustreba li, otići i u kuće starih ili nemoćnih.

To bi trebalo ubrzati upis u Upisnik, jer je u 11 dana zahtjev predalo tek četrdesetak kućanstava u Karlovačkoj županiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara