karlovac - ministrica sobol obišla sklonište za žene

Ministrica bez portfelja Gordana Sobol sastala se danas u Karlovcu s aktivisticama Ženske grupe Korak, a nakon što je obišla njihovo Sklonište za žene žrtve nasilja izrazila je zadovoljstvo što je ono otvoreno te što postoji mogućnost daljnjeg širenja skloništa za žrtve trgovine ljudima.

Ministrica Sobol je članica Nacionalnog odbora za borbu protiv trgovine ljudima pa je istaknula potrebu da se u Hrvatskoj uredi i nekoliko prihvatilišta za žrtve trgovine ljudima.

´Karlovačko sklonište je veliki kompleks. Prioritetno je da se završi uređenje prizemlja, da čitavo bude u funkciji, ali sada kada imam sliku o tom kompleksu, inicirat ću razgovore da se na toj lokaciji iskoriste i druge etaže te uredi prihvatilište za žrtve trgovine ljudima´, rekla je Sobol.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sklonište je na 180 četvornih metara počelo s radom koncem lipnja ove godine u jednoj staroj zgradi na tajnoj adresi. U adaptaciju trošne zgrade MORH-a uloženo je oko 800 tisuća kuna, od čega je 220 tisuća uloženo iz proračuna (od vladina Ureda za udruge), a ostalo su dali razni međunarodni donatori.

Predsjednica Ženske grupe Korak Sadika Zvirkić zadovoljna je današnjim posjetom ministrice, no ideje o prerastanju skloništa u prihvatilište za žrtve trgovine ljudima Sadika Zvirkić se pribojava jer, kako je rekla, ´tu više nije u pitanju jedan obiteljski nasilnik, već i mafija´. ´Ali probleme treba rješavati, a ne zanemarivati´, zaključila je Zvirkić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara