Karlovac: Otvoren 6. međunarodni festival folklora

U Karlovcu je večeras svečano otvoren 6. Međunarodni festival folklora, a trajati će do 30. kolovoza.

Međunarodni savjeta za organizaciju folklornih festivala, koji djeluje pod UNESCOM, ocijenio je Karlovac najvišim ocjenama, pa mu je dodijeljena organizacija i ovogodišnjeg 6. Međunarodnog festivala folklora, istaknuo je na večerašnjoj svečanosti otvaranja direktor Festivala Željko Šančić.

Prve večeri Festivala Karlovčani su na sportskom igralištu u Šancu podjednako razdragano pljeskom nagradili nastupe skupine Arbana iz Tirane u Albaniji, Sitiotakija iz Torona u Grčkoj, Bavarski ansambl DLueccbachtaler iz Njemačke, Sveučilišni folklorni ansambl Eskesta iz Haife u Izraelu (ansambl nacionalne manjine Etiopljana u Izraelu), kao i dva domaća ansambla KUD Sveti Juraj iz Draganića i Folklorni ansambl Matija Gubec iz Karlovca.

Posljednja dva dana Festivalu će se pridružiti i bošnjački ansambl Seljo iz Sarajeva, a najavljena folklorna skupina iz Indije neće doći kao što je bilo planirano.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju kulturu i običaje u nošnjama uz zvuk svojih glazbala gosti će predstaviti u Karlovcu, Ogulinu, Draganiću te u Umagu i na Krku.

Direktor Festivala Šančić naglasio je važnost da i Hrvatska svojim gostima, kroz ovakve manifestacije, promovira svoje vrijednosti što je najbolja pozivnica da se Hrvatskoj ponovno vraćaju kao turisti, poslovni ljudi ili jednostavno kao prijatelji.

(Hina) vhor dm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara