karlovac - predani ključevi za stanove POS-a

U karlovačkom naselju Grabiku danas je ključeve stanova sagrađenih po Pogramu društveno poticane stanogradnje dobilo 28 vlasnika.

Oni će stanove otplaćivati sljedećih 30 godina po cijeni od 704 eura po četvornom metru.

Rok za useljenje stanova bio je u srpnju, ali se rok produžio zbog graditeljskih pogrešaka i naknadna uklanjanja manjkavosti. Stanari koji su svoje rate uplaćivali i istodobno plaćali podstanarstvo mogu se Agenciji za promet nekretninama (APN) kao ulagaču obratiti za odštetu, a APN će to pak naplatiti od izvođača radova čakovečkog TEAM-a, rekao je Damir Feher, pomoćnik direktora APN-a za pravne poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukupna vrijednost zgrade je 8,9 milijuna kuna. Uz to, u uređenje okoliša s infrastrukturom uloženo je milijun i pol kuna, što je većim dijelom financirao grad Karlovac iz proračuna.

Ključeve su vlasnicima predali zamjenica ministra javnih radova, obnove i graditeljstva Alenka Košiša-Čičin-Šain i karlovački gradonačelnik Božo Joha.

Osim tih stanova što su danas predani vlasnicima, u tijeku je izradba projektne dokumentacije i postupak dobivanja građevne dozvole za još 82 stana u karlovačkoj županiji, od toga 40 u Karlovcu, 17 u Ogulinu i 20 u Dugoj Resi, rekla je, uručivši ključeve novih stanova Alenka Košiša Čičin-Šain.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara