Karlovac: Predstavila se kandidatkinja za mjesto predsjednika HSLS-a

POTPREDSJEDNICA Županijskog vijeća HSLS-a Karlovačke županije i kandidatkinja za mjesto predsjednice HSLS-a Marija Fićurin kazala je danas kako kani pretvoriti HSLS u "stranku u kojoj više neće prosperirati samo podobni, za koje tzv. jaki ljudi HSLS-a procijene da se njima može upravljati, već oni najsposobniji i najvrjedniji".

Po njezinim riječima Ivan Čehok je favorit za predsjednika, ali, kako je na konferenciji za novinare izjavila, ne želi biti "ičiji sparing-partner, nego kani postati predsjednicom stranke".

Predstavljajući svoju kandidaturu, Fićurin je rekla da je profesorica engleskog jezika, da završava magistarski studij međunarodnih odnosa, da je do sada jedini kandidat za predsjedničku dužnost stranke mlađi od trideset godina i prva žena kandidat, te prvi kandidat iz Karlovačke županije. Po njezinim riječima podupire je sedam ogranaka, među kojima i najveći, karlovački, a po Statutu HSLS-a dostatna je potpora pet ogranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz ostalo je kazala da će se, postane li predsjednicom stranke, zauzeti za promjenu Statuta. "HSLS ima predsjednički sustav s centralističkom pozicijom predsjednika, što protuslovi Programu koji nije loš. Statutarne promjene moraju težiti decentralizaciji, jer samo tako stranka može postati uistinu liberalnom", rekla je Marija Fićurin.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara