Karlovac: Predstavljene usluge prve agencije za privremeno zapošljavanje

U ŽUPANIJSKOJ komori Karlovac danas su predstavljene usluge prve hrvatske agencije za privremeno zapošljavanje, UPS d.o.o., čiju su registraciju omogućile najnovije izmjene Zakona o radu (ZOR).

Nazočni su bili i zamjenik ministra rada i socijalne skrbi Božo Žaja i predstojnik vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović, koji je naglasio da je privremeno i povremeno zapošljavanje, osim zbog zarade nezaposlenima, važno i za tržište rada u cjelini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predmet poslovanja agencije UPS je ustupanje radnika poslovnim partnerima, odnosno tvrtkama, i to je potpuno novo na hrvatskom tržištu rada, rekao je suvlasnik i direktor agencije UPS Željko Pavlić.

Naglasio je da ta usluga omogućava poslodavcima da brzo i učinkovito pronađu dodatnu ili zamjensku radnu snagu kada je, zbog bolesti, godišnjeg odmora ili porodiljskog dopusta, radno mjesto privremeno upražnjeno ili je zbog hitnosti poslova u sezoni rada ili povećanog obujma ugovorenih poslova potrebno više radnika.

Agencija UPS plaća sve doprinose i davanja, a za te troškove i zaradu zaračunava, ovisno o vrsti i trajanju posla, proviziju od 20 do 35 posto od zarađenog novca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara