Karlovac- promjena toplinskih i rasvjetnih sustava u vrtićima i školama zajmom Svjetske banke

U karlovačkog gradskoj upravi danas je potpisan ugovor o provedbi Projekta energetske učinkovitosti između tvrtke HEPESCO i grada Karlovca vrijedan tri milijuna kuna, a namijenjen izmjeni toplinskih i rasvjetnih sustava u karlovačkim školama i vrtićima. L

Projekt se financira zajmom Svjetske banke. Već ovoga tjedna slijedi raspisivanje natječaja za izvođače radova na izmjeni toplinskih i rasvjetnih sustava te za gradnju stolarije s kvalitetnim termoizolacijskim svojstvima, rekao je pročelnik Upravnog odjela za financije grada Karlovca Dario Janković. Kako je rekao, zajam će vraćati grad.

Projektom će biti obuhvaćene četiri osnovne škole i jedan dječji vrtić u Karlovcu, a direktorica HEP-ove tvrtke kćeri HEP-ESCO-a (Energy Service Company) Gordana Lučić rekla je da se usporedno provode slični projekti u 73 škole u Varaždinskoj županiji i u 59 škola u Požeško-slavonskoj županiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnica HEP-ESCO-a Jasmina Fanjek rekla je da je pilot-projekt za rasvjetu, koji je proveden prije dvije godine u pet karlovačkih škola, rezultirao godišnjom uštedom od 34.671 kune, a da je osvjetljenje sada neusporedivo kvalitetnije na dobrobit učenika i nastavnika.

(Hina) xvhor yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara