Karlovac - stiže novac za sanaciju Ilovca

Grad Karlovac dobit će od državnog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 8,8 milijuna kuna bespovratne financijske pomoći za realizaciju 37 milijuna kuna vrijednog projekta sanacije odlagališta komunalnog otpada Ilovac kada budu ispunjeni postavljeni uvjeti, tj. kada se obavi javno prikupljanje ponuda i stekne lokacijska dozvola, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Karlovcu.

Za nekoliko dana bit će objavljen međunarodni natječaj za odabir strateškog partnera za sanaciju odlagališta, te gospodarenje komunalnim otpadom, rekao je zamjenik gradonačelnika Vladimir Benko. U vezi s odabirom strateškog partnera za sanaciju i gospodarenje komunalnim otpadom Benko je nerado odgovarao na novinarska pitanja jer, kako je rekao, "pravni i drugi stručnjaci još trebaju definirati detalje uvjeta". Kako je izjavio, u odabiru strateškog partnera prvenstvenu ulogu imat će njihov prijedlog cijena zbrinjavanja komunalnog otpada po toni.

Na tiskovnoj konferenciji rečeno je i da je pred izradom idejni projekt prenamjene prizemlja napuštene zgrade tzv. velike vojarne na Trgu Josipa bana Jelačića u staroj karlovačkoj gradskoj jezgri Zvijezdi, u kojoj će biti otvoreno mnoštvo trgovačko uslužnih lokala.

Za prenamjenu prizemlja velike vojarne grad je dobio odobrenje od karlovačkog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture. U sklopu tog zahtjeva odbijeno je traženje grada da se dio Trga Josipa bana Jelačića namijeni za parkirališni prostor zbog potreba lokala i Veleučilišta, koje se od prošlog mjeseca djelomično preselilo u staru gradsku jezgru Zvijezdu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik gradonačelnika Benko rekao je kako se osobno ne slaže s tim odbijanjem, tj. s mišljenjem zaštitara povijesne i kulturne baštine da bi bilo štetno odobriti 30 do 40 parkirališnih mjesta.(Hina) xvhor yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara