Karlovac: u jednoj noći dvije teške provale

Nepoznati lopovi provalili su u noći s četvrtka na petak u karlovačku Ciglanu "Wienerberger Ilovac" i ukrali elektroničku opremu procijenjenu na oko 150 tisuća kuna, a iz metalnog sefa prodajnog centra Flame na Ilovcu, teškog 150 kilograma, uzeli su oko 30.000 kuna, izvijestila je danas karlovačka policija.

Nepoznati provalnici obili su ulazna vrata Ciglane "Wienerberger Ilovac" i provalili u nekoliko ureda iz kojih su ukrali 10 prijenosnih računala, elektronički projektor s daljinskim upravljačem, digitalni fotoaparat te protupožarni sef u kojem su bila još dva fotoaparata, sedam mobitela, šest pečata i tri punjača za mobitele.

U blizini tvrtke policija je nakon provale pronašla prazan sef.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prodajnom centru Flami provalnici su najprije onesposobili alarmni uređaj na krovu, a zatim su alatom na zidu izbušili otvor kroz koji su ručnim viličarom odvezli metalni sef od 150 kilograma u dvorište iza Flame. Iz obijenoga sefa ukrali su 6000 kuna i 3000 eura, no procjenjuje se da je ukupna šteta 92.000 kuna.

Slična provala dogodila se noću s 30. na 31. srpnja, kada je iz dva teška metalna sefa u tvrtki "Agro Croatia" u obližnjem Draganiću ukraden novac u raznim valutama, a šteta je procijenjena na 72.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara