Karlovačka policija pucala na auto, objavili detalje potjere kroz grad

Karlovačka policija pucala na auto, objavili detalje potjere kroz grad
Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

KARLOVAČKI policajci su u četvrtak navečer u potjeri gradskim ulicama za vozilom zagrebačkih registracija više puta pucali u zrak i u gume progonjenog automobila te ga zaustavili i uhitili dvojicu muškaraca, a u akciji nije bilo ozlijeđenih i niti u jednom trenutku policajci nisu doveli građane u opasnost, izvijestila je karlovačka Policijska uprava na konferenciji za novinare na kojoj je iznijela detalje potjere.

Voditelj službe kriminalističke policije Policijske uprave Romano Benković rekao je da su policajci u gradskoj četvrti Zvijezda u četvrtak navečer vidjeli automobil koji vozi velikom brzinom te krenuli za njim dajući svjetlosne  signale da se zaustavi. Automobil je stao, ali kad su policajci izišli iz svog vozila, vozač zaustavljenog automobila naglo je krenuo i dao se ponovno u bijeg, i to suprotnim trakom do raskrižja za četvrt Luščić ugrožavajući druge sudionike u prometu.

Pokušao izgurati policajce

U gradskoj četvrti Rakovac vozač zagrebačkog vozila skrenuo je ulijevo kako bi s kolnika prema betonskom stupu izgurao policijsko vozilo i time ugrozio policajce, pa je jedan od njih kroz prozor ispalio iz službenog oružja hitac upozorenja u zrak. No progonjeno vozilo nastavilo je bijeg prema obilježenom policijskom vozilu koje mu je nailazilo u susret, pa su policajci radi izbjegavanja direktnog sudara bili prisiljeni naglo skrenuti u stranu.

U gradskoj četvrti Novi centar progonjeno vozilo ponovno je ugrozio život policajaca, a zatim i živote pješaka vozeći nogostupom prema gradskoj četvrti Dubovac, gdje je nakon ponovnog ugrožavanja policajaca jedan od njih ispalio hitac u zrak, a onda dva hica gađajući gume zagrebačkog vozila koje se, iako nije bilo onesposobljeno, ipak zaustavilo u blizini Osnovne škole Dubovac. Tada su policajci svladali i obuzdali 41-godišnjeg vozača i 48-godišnjeg suvozača i priveli ih u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Otprije poznati policiji

Ustanovilo se da su dvojica uhićenih otprije poznati policiji po počinjenju uglavnom imovinskih kaznenih djela i da je za njima izdana tjeralica zbog kaznenog djela iznude. Kriminalistička istraga je u tijeku.

Benković je više puta naglasio da tijekom akcije i uporabe vatrenog oružja policijski službenici ni u jednom trenutku nisu doveli građane u opasnost, te da tijekom policijskog postupanja nije bilo ozlijeđenih.

Progonjeno vozilo je tijekom potjere prošlo kroz crveno svjetlo na četirima raskrižjima. U potjeri je sudjelovalo pet policijskih vozila i devet policajaca koji su svoje djelovanje koordinirali uz pomoć operativno-komunikacijskog centra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara