Karlovac-Škrgatić o izjavi predsjednice Gradskog vijeća A. Mamić

Miro Škrgatić, bivši pročelnik Odjela komunalnih djelatnosti Karlovca reagirao je na tvrdnju predsjednice Gradskog vijeća Ankice Mamić da je njegovo pismo sadašnjem gradonačelniku Boži Johi ključan dokaz da je zaključak sjednice Poglavarstva iz siječnja 2001., kojim tadašnji gradonačelnik i današnji ministar Branko Vukelić preporučuje komunalnim tvrtakma da oslobode plaćanja naknade investitora trgovačkog centra, "krivotvorina" te da je zbog toga i odluka Općinskog državnog odvjetništva o poništenju kaznene prijave protiv ministra upitna.

Jučer je Ankica Mamić (LS) rekla da prijeporni zaključak sa sjednice Poglavarstva nije bilo moguće donijeti iz dvaju proceduralnih razloga: što takav prijedlog nije sadržan u dnevnom redu s te sjednice, te što na njoj nije bilo mogućeg predlagatelja, tj. Mire Škrgatića, (HDZ) o čemu je on pismom u listopadu 2001. izvijestio sljedećeg i sadašnjeg gradonačelnika Johu (SDP). Kaznena prijava protiv Vukelića podignuta je u prosincu 2001.

Na upit poriče li i postojanje pisma (preslike kojeg je je jučer novinarima razdijelila Mamić), Škrgatić je danas u izjavi za Hinu rekao da su sve to "pamfleti". U kopiji pisma koje je jučer novinarima podijelia Mamić piše: "Stručna služba Odjela nije razmatrala, niti pripremala u bilo kojem obliku ili formi, a posebno ne kao točku dnevnog reda, mogućnost oslobađanja tvrtke Gemini-Area od troškova izmještanja vodoopskrbnog sustava".

Potvrdivši da kopiju pisma ima, Škrgatić nije htio potvrditi ili poreći je li sadržaj pisma u tom ili drukčijem obliku pisao gradonačelniku Johu, već je rekao da "u predmetu Kaufland postoji njegovo vjerodostojno svjedočenje na nekoliko gusto pisanih stranica, što je o tom problemu za njega jedini vjerodostojan dokument koji sam pred istražnim sucem i potpisao."

Kaznena prijava iz prosinca 2001. teretila je Branka Vukelića i bivšeg dogradonačelnika Marka Marića da su velikogoričkoj tvrtki Gemini-Area u gradnji trgovačkog centra Kauflanda na karlovačkoj tržnici omogućili stjecanje nepripadne imovinske koristi od 490.193 kune za oslobađanje od troškova priključka na Toplanu te još 572.611 kuna za oslobađanje od troškova premještaja vodovodnih instalacija. Gradske su tvrtke u međuvremenu ipak naplatile troškove pa je Gemini-Area tužila grad Karlovac za 572.611 kuna s pripadnim kamatama, ustvrdila je Mamić. Prvo je ročište bilo 21. siječnja ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škrgatić je danas rekao da je apsurdna i tvrdnja A. Mamić da on kao mogući predlagatelj točke dnevnog reda o oslobađanju od plaćanja troškova nije bio prisutan na 72. sjednici. Neupitno je da sam bio, pa mislim da je to najbolji komentar cijele njezine tiskovne konferencije", rekao je Škrgatić.

A. Mamić je danas za Hinu ponovila da je pismo autentično te da se original nalazi u istražnom materijalu.

Ministar Branko Vukelić je pak u današnjoj izjavi za Radio Mrežnicu rekao da "izjave osoba poput Ankice Mamić nisu vrijedne komentara". Pozdravio je odluku Općinskoga državnog odvjetništva "kao još jedan dokaz funkcioniranja pravne države, a sve ostalo su zlonamjerne interpretacije slučaja kojeg nema." Od početka sam tvrdio, a sada je odluka Odvjetništva to i potvrdila da nije bilo nikakva kriminala u radu Poglavarstva u vezi s Kauflandom i ovo što sada Mamić govori pokazuje i dokazuje da je slučaj izišao iz gradske uprave i da ljudi u gradskoj vlasti i dalje žele stvarati slučaj ondje gdje ga nema", izjavio je Vukelić.

(Hina)xvhor yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara