Karlovčanin išao kod krojačice po hlače pa ga izgrizao pas, vlasnik mu sada treba platiti

Karlovčanin išao kod krojačice po hlače pa ga izgrizao pas, vlasnik mu sada treba platiti
Na slici nije pas o kojemu se piše u članku 123rf

VLASNIK psa iz Belajskih Poljica mora Karlovčaninu isplatiti 18.500 kuna odštete s kamatom, kao i 9.000 kuna troškova postupka, jer ga je njegov ljubimac izgrizao i zadao mu ozbiljne ozljede, odlučio je tako nepravomoćno Općinski sud u Karlovcu, piše Kaportal.

Napad se dogodio 28. svibnja 2014. godine. Njemački ovčar je čovjeka ugrizao u predjelu desne nadlaktice i desnog lakta zbog čega je bio podvrgnut medicinskoj obradi na Odjelu hitnog prijama karlovačke bolnice. Tužitelj se žalio kako je zbog ozljeda trpio fizike i psihičke tegobe, kao i da je zbog bolovanja manje zarađivao, dok vlasnik psa tvrdi da je isprovocirao psa, te tako sam pridonio nesretnom događaju.

Pas nije bio vezan

Iz iskaza samog tuženika sud je utvrdio da prije napada pas nije bio u boksu u kojem je inače zatvoren već je bio s njegovom majkom blizu brajde koja se nalazi kraj boksa, na udaljenosti 12 metara od ulaska u kuću, a boks se nalazi nasuprot kuće, odnosno pas nije bio vezan već se slobodno kretao po dvorištu. U tom trenutku nije imao ni brnjicu ni lanac već samo ogrlicu. Dvorište nije ograđeno ogradom već živicom, a na ulazu u dvorište i na boksu se nalazi oznaka “čuvaj se psa”. Prema njegovom iskazu pas je dresiran pa se nije moglo dogoditi da u trenucima kada se slobodno kreće dvorištem eventualno iziđe na cestu ili u susjedstvo.

Tužitelj je iskazao da je tog dana, poslije radnog vremena, otišao u Belajske Poljice kod njegove majke, koja je njihova krojačica, po hlače koje su bile na skraćivanju, s tim da je prethodno tog dana njegova supruga nazvala gospođu da će netko doći po hlače. Znao je da se u dvorištu nalazi pas koji je bio na lancu ili u boksu, te se nikada nije slobodno kretao po dvorištu, barem ne dok su oni dolazili.

Tužitelj je iskazao da nije vidio psa u dvorištu dok je s ceste skretao u dvorište pa je pretpostavio da je u boksu te je izašao iz auta i krenuo prema ulaznim vratima kako bi pozvonio. Kada je bio tri do četiri metra od vrata, čuo je da netko viče, okrenuo se i vidio psa koji mu je dotrčao s desne strane pa je instinktivno stavio desnu ruku sa strane radi obrane, nakon čega ga je pas ugrizao. Tada je dotrčala gospođa krojačica iz vrta te doslovce psa skinula s njega. Osim što ga je pas ugrizao iznad desne nadlaktice, otrgnuo mu je i dio mišića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara