Katastrofalne poplave u Indiji odnijele 40 života

Katastrofalne poplave u Indiji odnijele 40 života

Foto: FAH

JAKE poplave koje haraju Indijom pogoršale su se u utorak jer je vodostaj nekoliko rijeka, uključujući Ganges, dodatno porastao zaprijetivši da će poplaviti nova područja, kazali su indijski dužnosnici.

Do sada je diljem zemlje poginulo 40 ljudi, najviše u središnjoj državi Madhyji Pradesh, objavila je televizijska postaja NDTV.

Nacionalne snage za pomoć u katastrofama poslale su 60 ekipa koje danonoćno nastoje pomoći ljudima u državama Uttar Pradesh i Bihar, rekao je voditelj organizacije O. P. Singh. Spašeno je više od 26.000 ljudi. Nakon deset godina suše, regija Bundelkhand u Uttar Pradeshu sada je pogođena poplavama, po NDTV-u.

U toj je regiji jedna žena rodila u čamcu kojim su je spašavali iz odsječenog sela.

Ganges je poplavio velike gradove kao što su Varanasi, Allahabad i Patna. U svetom gradu Varansiju voda se popela gotovo do prvog kata hramova i zgrada duž poznatih stepenica na obali rijeke. U okrugu Chapri u Biharu poplavljene su ceste pa ljudi bježe u viša područja.

Od početka monsunskih kiša u Indiji do sada je poginulo više od 200 ljudi, po službenim podacima. Najteže pogođene države su Assam, Zapadni Bengal, Gujarat i Rajasthan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara