Kavran o nemarnom HTV-u: Televizije su se i u Gvatemali pobile oko prijenosa Prvenstva!

U VLADI je danas održan sastanak gradonačelnika gradova u kojima će se igrati utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine, te izaslanstva Hrvatskog rukometnog saveza, na čelu sa Željkom Kavranom.

Kako je ministrica graditeljstva Marina Matulović Dropulić nedavno bila u obilasku svih dvorana u izgradnji, izvijestila ih je kako će one sve biti izgrađene na vrijeme, pa čak i ona problematična u Osijeku.

Upitali smo premijera Ivu Sanadera i Kavrana je li na sastanku možda bilo riječi o pravima na televizijski prijenos utakmica, s obzirom da su na HTV-u već "letjele glave" zbog toga što su prava pripala konkurentskom RTL-u, i koliko je to dobro ili loše za Prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader kaže da o tome nije bilo riječi, "jer je ovo odbor koji je formiran kako bi se prvenstvo uopće moglo organizirati, a onda i prenositi", i da se sastao kako bi svi mogli čuti "gdje smo s rokovima" i je li održavanje sigurno. No, Kavran se s ponosom nadovezao na premijera, i ostavio dojam da Rukometni savez ne smatra zabrinjavajućom činjenicu da televizija koja nikada nije prenijela ni jednu rukometnu utakmicu prenosi najveći rukometni spektakl za Hrvate ikada, kao i da je javna televizija u tom natječaju podbacila.

"Televizije su se pobile oko prava, i ne samo u Hrvatskoj. U Gvatemali su se tukli za prava kako će prenositi prvenstvo. U Gvatemali", naglasio je Kavran ime najveće zemlje na srednjoameričkoj prevlaci. Osim toga, Kavran je izvijestio kako se za prijenos utakmica SP-a u rukometu prijavilo 139 država, a predviđa da će finalnu utakmicu iz zagrebačke Arene posredstvom malih ekrana gledat će 1,5 milijardi ljudi diljem svijeta.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara