"Kaže li policija da leš pripada Britt, tražit ću novo DNK testiranje u Australiji"

"Kaže li policija da leš pripada Britt, tražit ću novo DNK testiranje u Australiji"

"KAŽE li hrvatska policija nakon DNK testiranja da tijelo pronađeno u Dubrovniku pripada mojoj kćeri, zatražit ću neovisno testiranje. Novo DNK testiranje će biti provedeno u Australiji. Ne želim da im tijelo posluži kako bi sve mogli zgurati pod tepih. Neću prihvatiti rezultate samo jednog testiranja, jer jednostavno nisam siguran da tu nema političkih muljaža. Daju li mi krivo tijelo, e onda će me tek čuti", poručio je Dale Lapthorne, otac 21-godišnje Britt Lapthorne, Australke koja je prije više od tri tjedna nestala u Dubrovniku.

Policija je jučer demantirala napis iz Slobodne Dalmacije o tome da je leš, koji je u ponedjeljak pronađen u Dubrovniku, plavokosa djevojka sitne građe, visoka između 150 i 160 centimetara. Brittin otac je australskim novinarima ispričao kako ga dubrovačka policija uvjerava kako je ta informacija "smeće" i kako "još uvijek ima razumnu nadu da tijelo ne pripada Britt".

Službeni rezultati DNK testiranja koje se provodi u Zagrebu, trebali bi biti poznati idućeg tjedna. Brittin otac Dale i njena majka Elke Lapthorne poslali su svoje uzorke, potrebne za DNK usporedbu tijekom analize.

Brittina majka je za Herald Sun rekla kako polako gubi nadu u to da će Britt biti pronađena živa te kako bi njen pronalazak bio "pravo čudo". "Trebamo pomoć. Svakim danom naša je bol sve veća. Gubim nadu. Više nema uspona, samo padovi i padovi, cijelo vrijeme", rekla je Elke Lapthorne. Ponovila je i riječi svog supruga o tome kako će zatražiti novo DNK testiranje, utvrdi li se da leš pripada Britt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojim se da su Britt u Fuegu stavili drogu u piće"

Jedan od studenata koji su bili na putovanju s Britt, bio je s nestalom Australkom i u klubu Fuego, u kojem je posljednji put viđena prije nestanka. Neimenovani Britanac je u e-mailu poslanom ostalim studentima koji su zajedno s Britt odsjeli u dubrovačkom hostelu, kako prenose australski mediji, naveo kako se "boji da su Britt u Fuegu stavili drogu u piće".

"Kad sam je prvi put te večeri vidio u klubu, nije bila uopće pijana, a kad sam je vidio kasnije, bila je mrtva-pijana. To me natjeralo da pomislim da joj je možda netko ubacio nešto u piće", naveo je taj mladić. Ipak, priznao je da je i sam te noći "prilično popio" pa se ne sjeća svih detalja večeri.

Podsjetimo, Britt Lapthorne je posljednji put viđena u noći sa 17. na 18. rujna. Nestala je nakon posjeta noćnom klubu Fuego u Dubrovniku, a izbacivač je njenom bratu Darrenu rekao da ju je vidio kako odlazi u društvu dvojice muškaraca i pet djevojaka.

I.M.
Foto: Facebook/The Age

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara