Kažnjavaju policajca koji je razotkrio Ćelića. Božinović: Tako je u svakoj firmi

Kažnjavaju policajca koji je razotkrio Ćelića. Božinović: Tako je u svakoj firmi
Screenshot: RTL

MINISTAR Davor Božinović večeras je u "RTL Direktu" komentirao slučaj policajca koji je suspendiran jer je otkrio zataškavanje prometnog prekršaja koji je napravio zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić.

"To su postupci koji su u tijeku, u skladu s pravilima koja postoje ne samo u policiji nego bih rekao u svakoj tvrtki, radi se o sumnji na odavanje podataka i naravno da je to policija inspicirala. Što se tiče službenika, on je također u skladu s postupkom udaljen, što ne znači da je dobio otkaz. Tu će sve pokazati disciplinski postupak, možda i kazneni, no u ovom trenutku mi ne znamo, postoji istraživanje", rekao je Božinović.

Pojasnio je kako policajca koji je razotkrio zataškavanje u slučaju Ćelić ne smatra zviždačem. 

"Zviždač je jedna od drugih kategorija, vi da biste bili zviždač prvo koristite sve zakonom propisane radnje, prvo prijavite svojim nadređenima, postoji prvo unutarnja kontrola pa vanjska kontrola", rekao je. 

Podsjetimo da je policajac najavio izlazak u javnost na presici na kojoj će, kako je najavio preko svog odvjetnika Branka Šerića, sve reći.

Ministar Božinović komentirao je i slučaj teškog ranjavanja migranta. To je nazvao - incidentom. 

"Dobro, to je jedan incident. Provode se i određene radnje kojima rukovodi ili DORH ili policija provodi izvide i vi po zakonu ne možete dati više informacija. Što se tiče istraživanja, došlo je do nenamjernog korištenja, odnosno slučajnog opaljivanja i ranjavanja migranta koji je prema zadnjim informacijama stabilno i više nije u životnoj opasnosti. Policajac se u tom trenutku našao sam sa skupinom od 20-ak migranata i s obzirom da nije imao vizualnog kontakta s kolegama htio je opaliti dva metka u zrak kako bi dozvao kolege, što je standardna procedura. Kad je to učinio, s obzirom da je krajnje nepristupačan teren, dodatno otežan vremenskim uvjetima, on se okliznuo i nije uspio zakočiti te je došlo do opaljenja", kazao je u "RTL Direktu" Božinović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara