KBC-u Zagreb uručena donacija iz akcije "Kišobran za dječje srce"

MINISTRICA obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas klinikama za pedijatriju i dječju kirurgiju KBCa Zagreb donaciju medicinske opreme i usadaka za srce u vrijednosti od 2,2 milijuna kuna, koja je nabavljena u okviru humanitarne akcije "Kišobran za dječje srce".

Akciju su pokrenuli Ministarstvo hrvatskih branitelja i Republička koordinacija udruga iz Domovinskog rata krajem 2002. godine, kada se umjesto božićnih darova za djecu počeo prikupljati novac za srčane usadke, tzv. "kišobrane" za liječenje srčanih mana kod djece.

Zahvalivši na donaciji ravnatelj KBC-a Zagreb Josip Paladino istaknuo je da se u Hrvatskoj takve bolesti mogu liječiti samo u KBC-u. Naglasio je da u takvim slučajevima liječnici ovise o skupoj opremi i potrošnom materijalu te zamolio da se nastavi s prikupljanjem pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministrica Kosor zahvalila je svim sudionicima humanitarne akcije koja je pokazala "kako je ljubav domišljata". Ujedno je podsjetila na veliki doprinos Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata.

U povodu donacije uzvanicima su predstavljene moderne metode liječenja srčanih mana kod djece. Danas je uručen dio opreme i usadaka, 20 tzv. "kišobrana", a ostali dio bit će predan idućih dana.

(Hina) aš md

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara